Διεθνή

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Το 6ο έκτο θύμα της στις ΗΠΑ

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Το 6ο έκτο θύμα της στις ΗΠΑ
Έξι τα θύματα από τη μυστηριώδη νόσο, 15 παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ενώ 180 είναι τα μέχρι στιγμής κρούσματα

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του από οξεία ηπατίτιδα στις ΗΠΑ ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων σε έξι από το μυστηριώδες ξέσπασμα της νόσου που μετράει 180 μέχρι στιγμής κρούσματα, ενώ 15 παιδιά χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή Αμερικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Ο αναπληρωτής διευθυντής για τις μολυσματικές ασθένειες στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ Τζέι Μπάτλερ αποκάλυψε τον θάνατο σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι αναφέρθηκε μια ημέρα αφότου η υπηρεσία ενημέρωσε τον αριθμό των κρουσμάτων της. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες πληροφορίες.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε χώρα μέχρι στιγμής, με την Ινδονησία να έχει αναφέρει πέντε και από έναν η Παλαιστίνη και η Ιρλανδία.

Συνολικά 180 περιπτώσεις ηπατίτιδας έχουν επίσης ανιχνευθεί σε 35 αμερικανικές πολιτείες, με την ασθένεια να είναι πιο πιθανό να ανιχνευθεί σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι επιστήμονες είναι μπερδεμένοι ως προς την αιτία πίσω από το πλήθος των κρουσμάτων, αλλά μια μόλυνση με αδενοϊό είναι η κύρια θεωρία που διερευνούν.

Άλλα περιλαμβάνουν μια προηγούμενη λοίμωξη από Covid ή εξασθενημένη ανοσία λόγω των lockdown που αφήνουν τα παιδιά σε κίνδυνο της νόσου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments