Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Πράσινη επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-0: Πράσινη επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0: Μετά από 8 χρόνια απουσίας από τους τίτλους, ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδος, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ

Μετά από 8 χρόνια απουσίας από τους τίτλους, ο Παναθηναϊκός είναι Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2022. Οι “πράσινοι”, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ, με το εύστοχο πέναλτι του Αϊτόρ στο 35′.

Η αναμέτρηση ήταν επεισοδιακό, καθώς ξεκίνησε με 30 λεπτά καθυστέρηση, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τις φωτοβολίδες και δακρυγόνα που αντάλλαξαν οπαδοί και ΜΑΤ, ενώ υπήρξε και νέα διακοπή στο πρώτο ημίχρονο, λίγο μετά την επίτευξη του τέρματος του Αϊτόρ, καθώς πετάχθηκε πέτρα στον Ισπανό χαφ, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς

Γρήγορο ήταν το τέμπο στα πρώτα λεπτά του τελικού, καθώς οι δύο ομάδες έψαχναν τον τρόπο να πάρει μέτρα. Όμως ήταν φανερό πως η ημίωρη διακοπή επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Από το 20’ και μετά το Τριφύλλι έψαχνε συνεχώς τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, δείχνοντας μεγαλύτερη διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Έπαιζε στο μισό γήπεδο τους Θεσσαλονικείς και με οργανωμένο τρόπο να προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη.

Όμως στο 29’ ο Ιωαννίδης ζήτησε πέναλτι και στην εξέλιξη της φάσης ο Βιεϊρίνια διώχνοντας τη μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Γκατσίνοβιτς και ο Λαόθ, με τη βοήθεια του VAR έδειξε την εσχάτη των ποινών.

Το κάρφωσε ο Αϊτόρ και 1-0!

Στο 34’ ο Αϊτόρ βρέθηκε απέναντι από τον Δασκάλάκη,με τον Ισπανό χαφ να μη λαθεύει και να νικά το πορτιέρο του “δικέφαλου του βορρά” και να γράφει το 1-0. Όμως κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του, δέχθηκε αντικείμενο από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ο ρέφερι του αγώνα διέκοψε εκ νέου τω αγώνα.

Μάλιστα στο 35’ ο Ισπανός διαιτητής κρατούσε μία πέτρα, την οποία δέχθηκε ο Αϊτόρ και αυτό έφερε ένταση στους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά μετά από λίγη ώρα εκτονώθηκε η κατάσταση.

Μετά από 34 λεπτά ο αγώνας άρχισε ξανά με το ίδιο μοτίβο. Ο Παναθηναϊκός να πιέζει ψηλά, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Έτσι στο 38’ ο Αϊτόρ δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο 42’ χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 2-0. Ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, αλλά ο Αϊτόρ έκανε κακό κοντρόλ, όπως και ο Ιωαννίδης, λίγο αργότερα. Όμως στο 44’ ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Μπρινιόλι. Ο Άκπομ μετά την σέντρα του Ζίβκοβιτς, δεν βρήκε καλά την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Ιταλός πορτιέρο μπλόκαρε.

Οι Θεσσαλονικείς, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα και με πλαγιοκοπήσεις ήθελαν να διασπάσουν την πράσινη άμυνα και έτσι, μετά από 1:30 ώρα έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Μια ανάσα από το 2-0

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έφτασε πού κοντά στο 2-0. Στο 47’ ο Παλάσιος έκανε την πλαγιοκόπησε από δεξιά και βρήκε εξαιρετικά τον Γκατσίνοβιτς που έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει για λίγο κόρνερ.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού έψαχναν το δεύτερο τέρμα και προσπαθούσαν από τα πλάγια να απειλήσουν .Όμως στο 57’ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Μπίσεσβαρ έκλεψε τη μπάλα λίγα μέτρα από την περιοχή του Μπρινιόλι, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Λουτσέσκου, βλέποντας αυτό το σκηνικό, πραγματοποίησε μέχρι το 68′, όλες του τις αλλαγές, παίζοντας όλα για όλα από νωρίς, μιας και το ματς ήταν αρκετά ρευστό. Αυτό εν μέρει τον δικαίωσε, καθώς είχε πιο φρέσκους παίκτες και πίεζε την άμυνα του Παναθηναϊκού, όντας μονίμως στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

Παρά την πίεση που ασκούσε ο ΠΑΟΚ, οι “πράσινοι” κατάφερναν να κερδίζουν τις μονομαχίες, αλλά η κούραση είχε βγει. Έτσι ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τους Αλεξανδρόπουλο και Καρλίτος στο 76′, προκειμένου να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα. Στο 79′ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν κοντά για το 1-1 με τον Σβαμπ να κάνει την κεφαλιά και τον Κώτσιρα να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Όσο πέρναγε η ώρα, τα πάντα ήταν ανοιχτά. Ο “δικέφαλος του βορρά” έψαχνε με όλους τους τρόπους να φέρει το ματς στα ίσα, Στο 86′ Ο Κώτσιρα πρόλαβε το κακό διώξιμο του Μπρινιόλι και στην συνέχεια ο Βέλεθ έβαλε το σώμα του στο σουτ του Σβαμπ και έσωσε την κατάσταση.

Στο 89′ και πάλι ο ΠΑΟΚ έφτασε σε απόσταση βολής, αλλά ο Μίτριτσα έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Ελ Καντουρί. Οι Θεσσαλονικείς έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 92′ ο Μπρινιόλι μετά το γέμισμα του Μιτρίτσα να κάνει κάκιστο διώξιμο, η μπάλα να πηγαίνει στον Χουάνκαρ που κέρδισε την κόντρα και η μπάλα βγήκε άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με το ματς να λήγει, έχοντας τον Παναθηναϊκό να είναι φετινός Κυπελλούχος, επικρατόντας με 1-0 του ΠΑΟΚ με το τέρμα του Αϊτόρ.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (68′ Κουρμπέλης), Παλάσιος (93′ Σάρλια), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (76′ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (46’ Φερέιρα), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (62′ Μίτριτσα), Σοάρες (46’ Ελ Καντουρί), Άκπομ (68′ Τσόλακ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments