Ελλάδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: “Κόλαφος” η ψυχιατρική ανάλυση – “Δείχνει” και τους γονείς του

Συνιστά «έντονα» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- την εξέταση των γονιών του πιλότου από τουλάχιστον δύο ξεχωριστούς εμπειρογνώμονες από δημόσια Αρχή, πριν από τη συνέχεια της επαφής τους με τη Λυδία

Η δωδεκασέλιδη ανάλυση της ψυχιάτρου Άλκηστις Ηγουμενάκη, για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, είδε το φως της δημοσιότητας και τα όσα αναφέρει για την προσωπικότητα του είναι συγκλονιστικά.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πάσχει από ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου.

Στην έκθεσή της, η κ. Ηγουμενάκη, η οποία κατέθεσε ως πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν, εντοπίζει «μια προβληματική συναισθηματική σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τη μητέρα του» και συνιστά «έντονα» -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- την εξέταση των γονιών του πιλότου από τουλάχιστον δύο ξεχωριστούς εμπειρογνώμονες από δημόσια Αρχή, πριν από τη συνέχεια της επαφής τους με τη Λυδία.

Κατά την ψυχίατρο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν πάσχει από διατάραξη συνείδησης, αλλά από διαταραχές προσωπικότητας.

«Ο θύτης έχει απόλυτη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του», ανέφερε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Οι δε πράξεις των ατόμων αυτών (με διαταραχή προσωπικότητας) δεν μπορούν να έχουν ελαφρυντικά, αφού ο θύτης έχει απόλυτη συνείδηση του αποτελέσματος των πράξεών του και των πιθανών συνεπειών τους», αναφέρει η ψυχίατρος.

Η ναρκισσιστική διαταραχή χαρακτηρίζεται από αίσθημα μεγαλείου, αναζήτηση του θαυμασμού των άλλων και έλλειψη ενσυναίσθησης, δυσκολία αποδοχής της απόρριψης και της κριτικής, καθώς και την πεποίθηση ότι ο άλλος είναι «κτήμα του».

Αντίστοιχα, όπως εξηγεί η ίδια, η αντικοινωνική διαταραχή χαρακτηρίζεται από ένα διαρκές μοτίβο παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων, έλλειψη ενσυναίσθησης, χειριστική και παρορμητική συμπεριφορά, έλλειψη ενοχών και μετανοίας.

«Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται από τον έλεγχο που ασκούσε στη σύζυγό του» αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ συνεχίζει λέγοντας στην αναφορά της πως «Το αίσθημα μεγαλείου προδίδεται έντονα και στο τι πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει όλο τον κόσμο με τη -για εκείνον- “έξυπνη” παράσταση μετά τη δολοφονία». «Αγνόησε παντελώς την ανάγκη του παιδιού του να έχει τη μητέρα του»

«Η Καρολάιν είναι ένα νεαρό κορίτσι και ξεκινάει σχέση με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο. Η σχέση τους είναι άνιση» αναφέρει ενώ σημειώνει πως «Αρχικά δολοφονεί τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, αγνοώντας παντελώς την ανάγκη του παιδιού του να έχει τη μητέρα του πλάι του.

«Η έλλειψη ενσυναίσθησης προδίδεται και με το σκηνικό που δημιουργεί μετά τη δολοφονία τοποθετώντας το παιδί του δίπλα στη νεκρή μητέρα του, το ίδιο συμβαίνει όταν σκοτώνει το σκυλάκι, το οποίο είχε διαλέξει η Καρολάιν, σαν να θέλει να αφαιρέσει καθετί δικό της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο