Διεθνή

Ζαχάροβα: Άθλιες οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας

Ζαχάροβα: Άθλιες οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ για την ένταξη της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζαχάροβα: Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών μίλησε σχετικά με τις δηλώσεις των αξιωματούχων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.  Οι δηλώσεις ευρωπαίων πολιτικών ότι η Ουκρανία δεν μπορεί ακόμη να επιδιώξει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άθλιες απέναντι στο Κίεβο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το RIA Novosti.

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στο να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

Τι ανέφερε η Ζαχάροβα

“Αυτό είναι πολύ ύπουλο απέναντι στην Ουκρανία. Γιατί τους συμπεριφέρονται έτσι; Κάθε χρόνο υπόσχονταν στους Ουκρανούς ότι θα ενταχθούν στις τάξεις της. Τους έλεγαν συνέχεια: “ότι είναι τώρα μισό βήμα, άλλο μισό εκατοστό, άλλο ένα χιλιοστό, πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο που τους επιβλήθηκε”. Ορίστε, τέτοιες είναι οι ευρωπαϊκές σας ενοποιήσεις” είπε η Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο Sputnik.

“Πού ήταν τότε αυτοί οι ίδιοι οι πολιτικοί που τώρα πείθουν τους Ουκρανούς ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι να τους δεχτούν στην ΕΕ και ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να ενταχθεί πουθενά, πού ήταν με τις ίδιες δηλώσεις πολύ νωρίτερα;” πρόσθεσε.

Τι ανέφερε ο Νικολαένκο

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ολέγκ Νικολαένκο, δήλωσε ότι η Ουκρανία αναμένει να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο, με την υποστήριξη ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, Κλεμάν Βον, δήλωσε ότι η διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ μπορεί να διαρκέσει 15-20 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments