Πολιτική

Τσίπρας: “Φοβάμαι ότι θα παραλάβουμε χάος και στα εθνικά μας θέματα”

Τσίπρας: “Φοβάμαι ότι θα παραλάβουμε χάος και στα εθνικά μας θέματα”

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα εθνικά θέματα.

Μύδρους εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με νωπή την επανεκλογή του από την κομματική βάση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «πολύ σημαντική, συναρπαστική διαδικασία», την οποία παρομοίασε με «μήνυμα προς την κυβέρνηση για την πολιτική αλλαγή, πέχει ανάγκη ο τόπος».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που προωθεί στο εσωτερικό του κόμματός του, «δεν μιλάμε απλά για έναν δυνατό, μαζικό, λαϊκό ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μιλάμε για έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας παράλληλα πως «είμαστε τέκνα της ανάγκη και της οργής. Δεν είμαστε σπορά της τύχης».

Σχετικά με τις πρόωρες εκλογές

Εξαπολύοντας πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε ως ζητούμενο την «απαλλαγή της χώρας, την απαλλαγή της κοινωνίας από το καθεστώς της κυβέρνησης Μητσοτάκη», συμπληρώνοντας πως «κάθε μέρα που περνά αυτή η νέα κανονικότητα της ληστείας υπονομεύει το αύριο της χώρας».

Στο ίδιο πλαίσιο, «κάθε μέρα που περνά μια απόφαση θαρρώ πως διαπερνά τη σκέψη μας, μια απόφαση διαπερνά όλη την κοινωνία μας. Φτάνει πια. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει τη χώρα «σε μια σειρά δραματικά ρεκόρ», αρχής γενομένης από την πανδημία. «Είμαστε στους 30.000 νεκρούς» επισήμανε, τη στιγμή που, όπως παρατήρησε, η Ελλάδα είναι η 7η χώρα στον κόσμο ως προς την υψηλότερη τιμή της βενζίνης, αλλά και πρωταθλήτρια στον ενεργειακό πληθωρισμό.

Σχετικά με την ακρίβεια

Την ίδια ώρα, «έχουμε την μεγαλύτερη ακρίβεια την ίδια στιγμή που έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ «δεν είναι μια κρίση ενεργειακή, είναι μια κρίση υπαρξιακή» αυτή που βιώνει η χώρα, όπως τόνισε. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες «για αυτή τη λεηλασία που ζούμε εδώ και οκτώ μήνες» στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και είναι το ονοματεπώνυμο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της χειρότερης κυβέρνησης που έχει αναλάβει μετά την Μεταπολίτευση». «Φταίει το καθεστώς Μητσοτάκη για το δράμα των χιλιάδων νοικοκυριών» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ εγκάλεσε την κυβέρνηση πως «κατάφεραν προεκλογικά να εξαπατήσουν την μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους».

«Μετά την μεσαία τάξη, η κοινωνική κατηγορία που εξαπατήθηκε οδυνηρά ήταν οι συνταξιούχοι. Περάσανε τρεις Μάηδες χωρίς να δώσουν ούτε ένα ευρώ στους συνταξιούχους» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φροντίζουν να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη για τους παραγωγούς ενέργειας εις βάρος του καταναλωτή». Επιπλέον χαρακτήρισε ως «δημιουργική λογιστική» και «μαγείρεμα» τον υπολογισμό των υπερκερδών, σχολιάζοντας πως στο τέλος «θα χρωστάμε και από πάνω στους βαρόνους της ενέργειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments