Τεχνολογία

Γιατροί στις ΗΠΑ μεταμοσχεύουν αυτί ανθρώπινων κυττάρων, κατασκευασμένο από 3-D εκτυπωτή

Γιατροί στις ΗΠΑ μεταμοσχεύουν αυτί ανθρώπινων κυττάρων, κατασκευασμένο από 3-D εκτυπωτή

Πηγή Φωτογραφίας: Sketchfab - nytimes.com

Η 3DBio Therapeutics, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τρισδιάστατη εκτύπωση για να φτιάξει ένα μέρος του σώματος με τα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς.

Μία ομάδα Αμερικανών γιατρών ανακοίνωσε σήμερα ότι για πρώτη φορά μεταμόσχευσε ένα ανθρώπινο αυτί, το οποίο δημιουργήθηκε από κύτταρα του ίδιου του ασθενή με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, μία τεχνική που θα μπορούσε στο μέλλον να βοηθήσει ανθρώπους που γεννήθηκαν με δυσμορφίες.

Η επέμβαση έγινε στο πλαίσιο μίας κλινικής δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του εμφυτεύματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από μικρωτία. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το εξωτερικό τμήμα του αυτιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Η μεταμόσχευση έγινε τον Μάρτιο σε μία 20χρονη που γεννήθηκε με μία δυσμορφία στο δεξί της αυτί, όπως αναφέρουν οι New York Times

Το εμφύτευμα AuriNovo αναπτύχθηκε από την εταιρεία Αναγεννητικής Ιατρικής 3DBio Therapeutics, με έδρα τον Κουίνς. Την επέμβαση ανέλαβε ο Αρτούρο Μπονίλα, ο ιδρυτής ενός ινστιτούτου που ειδικεύεται στη θεραπεία αυτής της δυσμορφίας, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. «Ως γιατρός που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά με μικρωτία σε όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, ενθουσιάστηκα από αυτήν την τεχνολογία και το τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», ανέφερε ο χειρουργός σε μία ανακοίνωση της εταιρείας.

Το νέο αυτί τυπώθηκε σε σχήμα που ταίριαζε ακριβώς με το αριστερό αυτί της γυναίκας, όπως ανακοίνωσε η 3DBio Therapeutics. Όπως διευκρίνισε το νέο αυτί θα συνεχίσει να αναγεννά τον ιστό του χόνδρου, δίνοντάς του την όψη και την αίσθηση ενός φυσικού αυτιού.

Οι ειδικοί δημιουργούν πρώτα ένα «εκμαγείο» του άλλου αυτιού του ασθενούς και στη συνέχεια συλλέγουν κύτταρα από τον χόνδρο. Τα κύτταρα αυτά καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι να παραχθεί επαρκής ποσότητα και αναμιγνύονται με υδρογέλη κολλαγόνου. Αυτό το μείγμα χρησιμοποιείται για την εκτύπωση του τρισδιάστατου εμφυτεύματος.

Στην κλινική δοκιμή θα συμμετάσχουν συνολικά 11 ασθενείς, στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Περίπου 1.500 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πάσχοντας από μικρωτία. Συνήθως δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας και μπορούν να ζήσουν απολύτως φυσιολογικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments