Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι παρούσες και σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι παρούσες και σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Παναγιωτόπουλος: Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε σε συνέντευξή του πως η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία. 

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε σε συνέντευξή του πως η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ κόστος αν αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία.

«Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι οι εντάσεις δεν προσφέρουν σε καμία πλευρά. Οι δυνατότητές μας αυτές είναι που αποθαρρύνουν την άλλη πλευρά από το να αποτολμήσει στρατιωτική εμπλοκή. Και αυτό διότι ξέρουν το βαρύ κόστος που θα αναγκάζονταν να πληρώσουν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα και αποφασιστικές». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Manifesto».

Απαντώντας στο τι σηματοδοτεί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το «Μητσοτάκης τέλος για μένα» του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος, κάθε φορά που αισθάνεται απειλούμενος ή αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα, προκαλεί εντάσεις».

Παναγιωτόπουλος: H Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας για την περιοχή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «δεν θα είμαστε εμείς που θα διακόψουμε τους διαύλους συνεννόησης» και διευκρίνισε ότι «ο διάλογος, όμως, δεν συμβαδίζει με επιθετική ρητορική και προκλητικές συμπεριφορές. Δεν έχει κανένα νόημα τότε κι αυτό που πρέπει να αντιληφθεί ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή, δεν κάνει όμως εκπτώσεις στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της».

Ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει την επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας

Ακόμη, τόνισε ότι «ο Τούρκος Πρόεδρος σφάλλει αν νομίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας ή δεν θα αντιμετωπίσει την επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητάς της. Ασφαλώς και δεν θα είμαστε εμείς που θα προκαλέσουμε οποιαδήποτε ένταση στην ευρύτερη περιοχή».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι πρέπει «να αισθάνεται απολύτως ασφαλής, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι παρούσες και σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments