Οικονομία

Σταϊκούρας για νέα μέτρα: Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο

Σταϊκούρας για νέα μέτρα: Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο
Σταϊκούρας για νέα μέτρα: Για το αν υπάρχουν στο “τραπέζι’ νέα μέτρα στήριξης, για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και άλλα θέματα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών

Για το αν υπάρχουν στο “τραπέζι’ νέα μέτρα στήριξης, για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ και άλλα θέματα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ εστιάζοντας στα καύσιμα ξεκαθάρισε: «Το θέμα καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά μείωση στους φόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Open σημείωσε πως για να προχωρήσουν σε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος και στο ρεύμα και να υλοποιηθούν τα μέτρα. «Βλέποντας και κάνοντας από τα δημοσιονομικά. Δεν γίνονται όλα. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις από τον επόμενο μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

ΦΠΑ: “Παίζει” η μείωση του φόρου – Αυτό το στοιχείο μελετά η κυβέρνηση

Η ακρίβεια έχει φέρει μεγάλές ανατιμήσεις στην πλειονότητα των καταναλωτικών αγαθών και ένα προϊόν που έχει δεχθεί μεγάλη αύξηση είναι το ψωμί, καθώς η τιμή του είναι πάνω κατά 5% τον Απρίλιο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η αύξηση θα ανέλθει μέχρι το 13,1%.

Σε λίγες μέρες θα βγουν στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τις πιθανότητες να δούμε διαφοροποιήσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξει αύξηση στην τιμή του ψωμιού, όπου αποδίδεται στην τεράστια αλλαγή στα σιτηρά, τα οποία -από την αρχή της ενεργειακή κρίσης- έχει ανέβει κατά 40%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments