Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη: Με αναβαθμισμένο ρόλο η Ελλάδα

Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη: Με αναβαθμισμένο ρόλο η Ελλάδα
Σύνοδος Κορυφής στη Θεσσαλονίκη: Ο κ. Σολτς πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό του πρότεινε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο και να παρακαθίσει στο δείπνο με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εργασίες της Συνόδου για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη οι οποία λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σολτς πραγματοποιεί περιοδεία στα Βαλκάνια και στο πλαίσιο αυτό του πρότεινε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο και να παρακαθίσει στο δείπνο με όλους τους Βαλκάνιους ηγέτες. Στη σύνοδο της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία, συμμετέχουν επίσης η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, το Κόσοβο, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Παρουσία και της Τουρκίας στη Σύνοδο

Η Τουρκία θα στείλει αντιπροσωπεία υπό τον Φαρούκ Καϊμακτσί, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Στη Σύνοδο που είχε πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια την χώρα μας είχε εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και την Τουρκία ο ομόλογός του Σεντάντ Ονάλ, με τον οποίο εργάζονταν για τη θετική ατζέντα. Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση των δύο υφυπουργών, ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου στην Άγκυρα, αλλά το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την ακύρωσε στο τέλος του περασμένου μήνα.

Πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραθέσει γεύμα σε ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ο κ. Εντι Ράμα της Αλβανίας, ο κ. Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Μίλο Τζουγκάνοβιτς του Μαυροβουνίου και η κυρία Βιόσα Οσμάνι του Κοσόβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments