Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες – Πού αναμένονται – Φόβοι για πλημμύρες

Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες και καταιγίδες – Πού αναμένονται – Φόβοι για πλημμύρες
Άστατος ο καιρός και το επόμενο 24ωρο - Πού θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες - Έντονος ο χαρακτήρας τους δεν αποκλείονται πλημμυρικά επεισόδια

Το επόμενο 48ωρο αρκετά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα θα έχουμε στη Νότια Ελλάδα και κυρίως στην Κρήτη η οποία θα δει τον υδράργυρο να εκτοξεύεται την Παρασκευή σε αρκετά υψηλές τιμές, σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού Σάκη Αρναούτογλου.

Κατά τ’ άλλα η αστάθεια θα διατηρηθεί και το επόμενο 24ωρο και σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα έχουνε έντονο χαρακτήρα και πιθανώς να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες αραιές συννεφιές στα δυτικά. Βαθμιαία από τα δυτικά οι συννεφιές θα πυκνώσουν κατά τόπους και κατά διαστήματα και η πιθανότητα είναι μικρή για τοπικές μπόρες στις βόρειες-βορειοδυτικές ορεινές-ημιορεινές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 20 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη όπως και οι περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να έχει ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Προς το μεσημέρι και αργότερα όμως θα έρθει κάποια συννεφιά η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει όλο και περισσότερο και προς το απόγευμα θα ξεκινήσει να δίνει μπόρες και καταιγίδες στην Πέλλα, στην Πιερία και στην Ημαθία. Προς το βράδυ αυτά τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 19 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments