Διεθνή

Ντόνετσκ: Καταδίκασε σε θάνατο δύο Βρετανούς κι έναν Μαροκινό

Ντόνετσκ: Καταδίκασε σε θάνατο δύο Βρετανούς κι έναν Μαροκινό

Πηγή Φωτογραφίας: kyivindependent

Οι δύο Βρετανοί και ο Μαροκινός πολεμούσαν για τις ουκρανικές δυνάμεις και καταδικάστηκαν για την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Το ανώτατο δικαστήριο της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) εξέδωσε θανατικές ποινές την Πέμπτη για δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό που συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, ανέφερε το ρωσικό Tass.

Στο θέμα αναφέρεται και ο Guardian. Σύμφωνα με τα δημοσίευμα οι φιλορώσοι αξιωματούχοι καταδίκασαν σε θάνατο δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό υπήκοο που συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν στον ουκρανικό στρατό στη Μαριούπολη.

Δικαστήριο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία ανατολική Ουκρανία καταδίκασε τους Άιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ μετά από μια πολυήμερη διαδικασία που οι παρατηρητές ονόμασαν «δίκη επίδειξης» για «πλαστές κατηγορίες» με σκοπό να μιμηθούν δίκες εγκλημάτων πολέμου εναντίον Ρώσων στρατιωτών στο Κίεβο.

Οι δύο Βρετανοί καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σε ελεγχόμενη από τη Ρωσία έδαφος στο Ντόνετσκ μαζί με τον Μαροκινό Saaudun Brahim με την κατηγορία της «τρομοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments