People

Η Ουκρανή έφηβη που σκόπευε να αποφοιτήσει φέτος, επιστρέφει στο βομβαρδισμένο σχολείο με κόκκινο φόρεμα

Η Ουκρανή έφηβη που σκόπευε να αποφοιτήσει φέτος, επιστρέφει στο βομβαρδισμένο σχολείο με κόκκινο φόρεμα

Πηγή Φωτογραφίας: Maszol

Viral στα social media γίνεται μια εικόνα μιας έφηβης από την Ουκρανία, που φορά ένα κόκκινο φόρεμα

Viral στα social media γίνεται μια εικόνα μιας έφηβης από την Ουκρανία, που φορά ένα κατα κόκκινο φόρεμα. Αυτή βέβαια δεν είναι μια συνηθισμένη εικόνα. Η έφηβη ποζάρει ανάμεσα στα ερείπια του κατεστραμμένου σχολείου της στην Ουκρανία. Έχουν περάσει πάνω από 100 ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος έχει δείξει  στον κόσμο χιλιάδες εικόνες που προκαλούν θλίψη. Η Anna Episheva, από το Τορόντο του Καναδά, δημοσίευσε την εικόνα της 16χρονης ανιψιάς της. Η έφηβη φοιτούσε  στο Σχολείο 134 στο Χάρκοβο πριν από την εισβολή της χώρας από τη Ρωσία.

«Anna Episheva: Η ανιψιά μου έπρεπε να αποφοιτήσει φέτος από το γυμνάσιο. Εκείνη και οι φίλες της αγόρασαν φορέματα και ανυπομονούσαν για αυτή τη μέρα. Μετά ήρθαν οι  Ρώσοι. Το σχολείο της χτυπήθηκε από βόμβα και καταστράφηκε. Σήμερα επέστρεψε σε ό,τι έχει απομείνει από το σχολείο της και τα σχέδιά της», έγραφε η λεζάντα της εικόνας που μας ραγίζει την καρδιά.

Εν τω μεταξύ, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσοι μαχητές ή άμαχοι έχουν σκοτωθεί και οι ισχυρισμοί για απώλειες από κυβερνητικούς αξιωματούχους – οι οποίοι μερικές φορές μπορεί να υπερβάλλουν ή να αλλοιώνουν τα στοιχεία τους για λόγους δημοσίων σχέσεων – είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτούν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλοι που επιτελούν το ζοφερό έργο της καταμέτρησης των νεκρών δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε μέρη όπου σκοτώθηκαν άνθρωποι.

Μόνο στη Μαριούπολη, οι αξιωματούχοι ανέφεραν πάνω από 21.000 νεκρούς αμάχους. Το Sievierodonetsk, μια πόλη στην ανατολική περιοχή του Luhansk που έχει γίνει το επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας, έχει δει περίπου 1.500 θύματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο. Σε αυτονομιστικούς θύλακες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία, οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 1.300 μαχητές πέθαναν και σχεδόν 7.500 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντόνετσκ, μαζί με 477 νεκρούς αμάχους και σχεδόν 2.400 τραυματίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments