Διεθνή

Βρετανία: “Αποκρουστική” για τον Κάρολο η βρετανική πολιτική για μεταφορά μεταναστών στη Ρουάντα

Βρετανία: “Αποκρουστική” για τον Κάρολο η βρετανική πολιτική για μεταφορά μεταναστών στη Ρουάντα

Πηγή Φωτογραφίας: downtoearth.org

Τους χαρακτηρισμούς φέρεται να έκανε σε ιδιωτικές συζητήσεις ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου - Βάσει πρωτοκόλλου η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη

Σε ιδιωτική συζήτηση που φέρεται να είχε ο πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του θρόνου, περιέγραψε τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης για απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα ως «φριχτά», ανέφεραν δύο δημοσιεύματα ΜΜΕ, καθώς η πρώτη πτήση που θα μεταφέρει πρόσφυγες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής πρόκειται να αναχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. .

Ο Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ακούστηκε να επικρίνει την πολιτική, ανέφεραν οι εφημερίδες The Times και Daily Mail.

Ο Κάρολος ανησυχεί ότι η αμφιλεγόμενη πολιτική ασύλου θα επισκιάσει μια σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας στη Ρουάντα όπου πρόκειται να εκπροσωπήσει τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ στα τέλη αυτού του μήνα, ανέφεραν οι Times.

«Είπε ότι ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευμένος από την πολιτική. Είπε ότι πιστεύει ότι η όλη προσέγγιση της κυβέρνησης είναι φρικτή. Ήταν σαφές ότι δεν εντυπωσιάστηκε με την κατεύθυνση του ταξιδιού της κυβέρνησης” , είπε μια πηγή στους Times.

Ένας εκπρόσωπος του Κάρολου δεν αρνήθηκε ότι είχε εκφράσει προσωπικές απόψεις για την πολιτική.”Δεν θα σχολιάσουμε υποτιθέμενες ανώνυμες ιδιωτικές συνομιλίες με τον Πρίγκιπα εκτός από το να επαναλάβουμε ότι παραμένει πολιτικά ουδέτερος. Τα θέματα πολιτικής είναι αποφάσεις της κυβέρνησης”, είπε ο εκπρόσωπος.”

Σύμφωνα με το άγραφο σύνταγμα της Βρετανίας, η βασιλική οικογένεια θα πρέπει να παραμείνει πολιτικά ουδέτερη. Η βασίλισσα Ελισάβετ κράτησε σταθερά τις απόψεις της για τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της 70ετούς βασιλείας της.

Ο Κάρολος, αντίθετα, έχει εκφράσει απόψεις για θέματα που γνωρίζει, όπως η διατήρηση της φύσης, η αρχιτεκτονική και οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments