Πολιτική

Οικονόμου στο ΣΕΒ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παγκόσμιας κρίσης

Οικονόμου στο ΣΕΒ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παγκόσμιας κρίσης
Οικονόμου στο ΣΕΒ: Απάντηση σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΒ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Απάντηση σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΒ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ο τελευταίος πολιτικός στο πλανήτη που δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παγκόσμιας κρίσης και προσπαθεί, επιμένοντας σε αερολογίες και κούφια λόγια, να την προσάψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρώντας μια φτηνή και αναποτελεσματική αντιπολίτευση, μακριά από τις αγωνίες των πολιτών. Αυτό που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κληθεί να διαχειριστεί διαρκείς εξωγενείς κρίσεις και χάρη στις πολιτικές της Κυβέρνησης η πατρίδα και η κοινωνία αντέχουν και στέκονται όρθιες, παρά τα αλλεπάλληλα μείζονα πλήγματα και τις προκλήσεις.

Αντιθέτως, στην περίοδο της δικής του διακυβέρνησης, η Ελλάδα πλήρωσε τις καταστροφικές επιλογές του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που όλος ο κόσμος, ακόμη και οι σύντροφοί του στην Ευρώπη, τον θεωρούσαν παράδειγμα ανυποληψίας και αποτυχίας.

Τσίπρας στο ΣΕΒ: Μην έχουμε αυταπάτες μόνοι μας θα είμαστε

Στον κίνδυνο «γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ανασφάλειας» στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, αλλά και απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας «κοινωνικής κρίσης» ως απόρροια της τρέχουσας πορείας της οικονομίας, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΕΒ.

Αναφερόμενος στην παρούσα συνθήκη της ελληνικής οικονομίας, «ο πληθωρισμός στη χώρα μας καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, αποδίδοντας την κατάσταση αφενός στην «αδράνεια» και αφετέρου στην «εμμονική πολιτική» της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση αγνόησε τους πάντες, επέμεινε στο να θεωρεί ότι η ακρίβεια είναι ένα πρόσκαιρο, παροδικό φαινόμενο, όπως αγνόησε και τους πάντες στο θέμα της ενεργειακής στρατηγικής» υποστήριξε και χαρακτήρισε ως «ανερμάτιστη» την ενεργειακή μετάβαση, κάνοντας λόγο για αντικατάσταση του ενός ορυκτού καυσίμου από ένα «άλλο ακόμη πιο ακριβό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments