Ηράκλειο: Πατέρας και κόρες έγιναν «μαλλιά-κουβάρια» για το… χαρτζιλίκι
Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI
Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στο Ηράκλειο με πρωταγωνιστές έναν πατέρα και τις δύο του κόρες, καθώς ο πατέρας έριξε μπουνιά στο μάτι της 22χρονης κόρης του, εκείνη τον δάγκωσε και η αδερφή της τον κλώτσησε. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα όταν η 20χρονη κόρη ζήτησε χαρτζιλίκι από τον πατέρα, με εκείνο να προσπαθεί να της εξηγήσει ότι δεν είχε χρήματα.
Παρόλο που ο πατέρας προσπαθούσε να της εξηγήσει, ότι δεν έχει χρήματα, η κόρη έδειχνε να επιμένει ολοένα και περισσσότερο, με το ekriti να αναφέρει, ότι τα «αίματα δεν άργησαν να ανάψουν» μιας και ο πατέρας βγήκε «εκτός ρούχων» και άρχισε να χτυπά την 20χρονη κόρη του με αποτέλεσμα να της προκαλέσε μώλωπες στο μάτι. Την ίδια στιγμή, τη φασαρία άκουσε και η 18χρονη αδερφή της, η οποία βλέποντας τον πατέρα της να χτυπάει την αδελφή της, άρχισε με τη σειρά της να κλωτσάει με μανία τον πατέρα της.
Η υπόθεση «έκλεισε» με την οικογένεια να μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου και να μηνύουν ο ένας τον άλλον, ενώ η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Χρήσιμες οδηγίες για την προστασία των ανηλίκων που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, το διαδίκτυο και την σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες έχουν επικαιροποιηθεί, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ελληνική Αστυνομία, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από διατάξεις του νόμου. Οι υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας λειτουργούν σε όλη τη χώρα, ενώ η ΕΛΑΣ διαχειρίζεται κάθε περιστατικό και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το νόμο.
Οι οδηγίες της ΕΛΑΣ
Αν είστε θύμα ενδοοικογενειακής βίας
Καλέστε το 100. Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με ακριβή διεύθυνση, ονοματεπώνυμο, είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από το/τη σύζυγό μου»). Εάν δεν μπορείτε εσείς να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
Υποβάλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.
Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.
Καλέστε τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected]
Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία
Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100. Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες. Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας