Διεθνή

«Η ζωή μου ανατράπηκε εντελώς»: το manifesting είναι το κλειδί για την ευτυχία;

«Η ζωή μου ανατράπηκε εντελώς»: το manifesting είναι το κλειδί για την ευτυχία;

Πηγή Φωτογραφίας: Medium- Success Consciousness- Robert James Coaching

Ίσως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά τα πράγματα, αντί να κυνηγάμε πάντα τους δικούς μας στόχους.

Η αμφιλεγόμενη έννοια της πρόθυμης ύπαρξης των στόχων σας έχει αυξηθεί  από τότε που ξεκίνησε ο Covid. Αλλά πώς μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας;

Τους πρώτους μήνες της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασιλείο το 2020, η Jennifer Doyle, δασκάλα και ανύπαντρη μητέρα, βρισκόταν στο πάτο του βαρελιού «Ήμουν σε μια τρύπα, πάλευα να τα βγάλω πέρα ​​μόνη μου και εστιαζόμουν μόνο στα αρνητικά της ζωής μου», λέει η 39χρονη. «Στη συνέχεια – κατά τη διάρκεια ενός κουίζ Zoom, φυσικά – ο φίλος μου είπε ότι πρέπει να κοιτάξω το manifesting. Το έκανα – και η ενέργειά μου μετατοπίστηκε εντελώς. Άρχισα να σκέφτομαι τι ήθελα από τη ζωή, παρά τι δεν πήγαινε καλά σε αυτήν».

Ο Ντόιλ δεν ήταν μόνος. Στις αρχές Ιουλίου 2020, το Google Trends ανέφερε μια κορύφωση στις αναζητήσεις για ” το manifesting”, η οποία συχνά περιγράφεται ως ένας τρόπος για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Τους τελευταίους 22 μήνες, ο ιστότοπος Life Coach Directory σημείωσε αύξηση 450% στους πιθανούς πελάτες που αναζητούν το manifesting. Στο TikTok, το hashtag #manifestation έχει 13,9 δισεκατομμύρια προβολές. Είναι μέρος της τεράστιας αγοράς ευεξίας, η οποία αγγίζει περίπου 1,1 δισ. £.

Και εγώ πέρασα τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργώντας υπαρξιακά ερωτήματα ως απάντηση στο χάος του κόσμου. Τι κάνω με την ζωή μου? Πότε θα ζήσω ολοκληρωτικά; αποφάσισα να διερευνήσω περαιτέρω το manifesting για να δω αν θα μπορούσα να βρω κάποιες απαντήσεις – και ίσως να προσελκύσω κάποια καλά πράγματα στον εαυτό μου.

Μια ζωή πλούτου και αναψυχής είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το manifesting  αλλά πόσο διαχειρίσιμο είναι αυτό; «Το manifesting μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να δουλέψεις», λέει η ψυχοθεραπεύτρια Dr Denise Fournier. «Με πραγματικούς όρους, είναι η πρακτική του  manifesting κάτι από μια σκέψη και ιδέα σε μια απτή πραγματικότητα. Είναι ένας πολύχρωμος τρόπος χρήσης της πρόθεσης για να δημιουργήσετε μια εικόνα ενός στόχου που θέλετε να επιτύχετε και στη συνέχεια να καλλιεργήσετε με πειθαρχία αυτόν τον στόχο».

Αυτός ο χαλαρός ορισμός σημαίνει ότι το manifesting μπορεί να ευθυγραμμιστεί με οποιονδήποτε αριθμό αρχών της προπονητικής ζωής και της αθλητικής ψυχολογίας, από την οπτικοποίηση και την πρόθεση μέχρι τον αυτοέλεγχο και την αυτοπεποίθηση.

«Η ζωή συμβαίνει πάντα, αλλά όταν προσθέτεις πρόθεση το αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό να συμβεί υπέρ σου», λέει ο Fournier.

«Είναι θετική σκέψη», συμφωνεί ο Ντόιλ. «Πάντα είχα το σύνδρομο απατεώνων, αλλά το manifesting με βοήθησε να πιστέψω περισσότερο στη ζωή μου και στις δυνατότητές της. Καταρρίπτω τους στόχους μου και αναλαμβάνω δράση μέχρι να αρχίσω να παρατηρώ ότι εμφανίζονται πράγματα». Κάθε πρωί, καταγράφει 10 πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων, προτού αφιερώσει χρόνο οπτικοποιώντας τους στόχους της και στη συνέχεια γράψει τα επόμενα βήματά του στο ημερολόγιό του. Ίσως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά τα πράγματα, αντί να κυνηγάμε πάντα τους δικούς μας στόχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments