Φωτιά τώρα στο Κρανίδι: Έσβησε η φωτιά στην Κορακιά
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi
«Δεν υπάρχει πλέον φωτιά και έχουμε ηρεμήσει», ανέφερε, μιλώντας, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα.
Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «γνωρίζουμε ότι έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε κτίρια της ξενοδοχειακής μονάδας», από την οποία σημειωτέον είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα όλοι οι ένοικοι της, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην συνέχεια σε άλλα ξενοδοχεία.
Επίσης, ο Γιάννης Γεωργόπουλος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε ελαιώνες, που εκτιμώ ότι φθάνουν σε έκταση περίπου τα 30 στρέμματα, καθώς και σε δασικές εκτάσεις περιμετρικά της ξενοδοχειακής μονάδας».
Πάντως, στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.
Φωτιά στο Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
Βελτιωμένη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής , σε δύσβατη δασική έκταση στο ‘Αγιον Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν, χθες, και εναέρια μέσα.
Meteo: Δύσκολο 48ωρο
Δύσκολο από πλευράς κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών παραμένει και το 48ωρο που διανύουμε, καθώς οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επιμείνουν σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, έως και αύριο Τετάρτη, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής μονάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr.
Ειδικότερα, για σήμερα επισημαίνεται ότι διατηρείται το πολύ υψηλό δυναμικό για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών καθοδηγούμενων από τον άνεμο σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Δ. Βοιωτία, Κ. και Ν. Εύβοια, Κορινθία, Κυκλάδες, και τοπικά σε Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο.Παρά τη μικρή εξασθένηση που θα σημειώσουν οι άνεμοι, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες αναμένεται ότι θα είναι περισσότερο θερμές και θα διατηρηθούν ξηρές στις παραπάνω περιοχές, γεγονός που θα διευκολύνει την ανάφλεξη και τη γρήγορη διάδοση της φωτιάς.
Στις παραπάνω γεωγραφικές ζώνες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπου οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι θα “ευθυγραμμίζονται” με την τοπογραφία και τη δασική καύσιμη ύλη (π.χ., όταν ο άνεμος πνέει κάθετα στην πλαγιά ενός πυκνόφυτου ορεινού όγκου), μεγιστοποιώντας έτσι το δυναμικό εκδήλωσης ακραίας συμπεριφοράς της φωτιάς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας