Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών στην Κυβέρνηση Τζόνσον

Βρετανία: Παραιτήσεις πρωτοκλασάτων υπουργών στην Κυβέρνηση Τζόνσον

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Αρμαγεδδών παραιτήσεων στην Ντάουνιγκ Στριτ, μιας και δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι πλέον στο ηγετικό σχήμα του Βρετανού πρωθυπουργού

Αρμαγεδδών παραιτήσεων στην Ντάουνιγκ Στριτ, μιας και δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι πλέον στο ηγετικό σχήμα του Βρετανού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετέδωσε λίγο μετά τις 20:20 ότι οι υπουργοί Υγείας, Σατζίντ Νταβίντ, και Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, όπου υπήρξε και ανακοίνωση. Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Ο κ. Tζαβίντ ανέφερε στο Twitter: «Μίλησα με τον Πρωθυπουργό για να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Ήταν τεράστιο προνόμιο να υπηρετήσω σε αυτόν τον ρόλο, αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω με καλή συνείδηση».

Λίγη ώρα μετά, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος από την πλευρά του σημείωσε τα εξής: «Το κοινό δικαίως αναμένει από την κυβέρνηση να ασκείται σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα. Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα πρότυπα αξίζουν να αγωνιστούμε γι’ αυτά και γι’ αυτό παραιτούμαι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments