Διεθνή

Βρετανία: Ο Ρίτσι Σούνακ θα θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχτεί τον Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Ο Ρίτσι Σούνακ θα θέσει υποψηφιότητα για να διαδεχτεί τον Μπόρις Τζόνσον

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίτσι Σούνακ θα παρουσιαστεί ως ένας "σοβαρός υποψήφιος σε μια σοβαρή χρονική στιγμή" στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίτσι Σούνακ θα παρουσιαστεί ως ένας “σοβαρός υποψήφιος σε μια σοβαρή χρονική στιγμή” στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και θα υποστηρίξει ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος με ακεραιότητα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Times.

Ο Σούνακ, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον, θα υποστηρίξει ότι μπορεί να διασώσει την “τιμή” του Συντηρητικού Κόμματος και ότι διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Στίβεν Σουίνφορντ.

Η κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον μόλις ξεκίνησε – Φωνές για άμεση αποχώρησή του

Περίπου δώδεκα υποψήφιοι προσδοκούσαν την Παρασκευή να αντικαταστήσουν τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος παραιτείται μετά την “ανταρσία” στους κόλπους της κυβέρνησης και του Συντηρητικού κόμματος που ζητούσαν την άμεση απομάκρυνσή του.

Ο Τζόνσον δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ηγέτη των Συντηρητικών αρχικά κι εν συνεχεία από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τις δεκάδες παραιτήσεις, που ξεπέρασαν τις 50, υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης του.

Ο αγώνας για την επιλογή του διαδόχου του – μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες – βρίσκεται σε εξέλιξη με ανώτερα στελέχη και μερικά λιγότερο γνωστά μέλη του κοινοβουλίου (βουλευτές) να αναμένεται να ρίξουν το καπέλο τους στο ρινγκ.

Εν τω μεταξύ, ο Τζόνσον, ο οποίος “έπεσε” μετά από μια σειρά σκάνδαλα που έπληξαν την αξιοπιστία του, παραμένει πρωθυπουργός, σε μια κατάσταση που οι αντίπαλοι, και πολλοί στο δικό του κόμμα, λένε ότι είναι αβάσιμη.

«Νομίζω ότι οι Συντηρητικοί βουλευτές πρέπει να τον ξεφορτωθούν σήμερα», δήλωσε ο Εντ Ντέιβι, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στο BBC TV. “Είναι απλά γελοίο ότι είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Ποτέ δεν νοιάστηκε και φρόντισε τίποτα στη ζωή του”.

Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης τον Τζόνσον να αποχωρήσει αμέσως, υποσχόμενο να διεξαγάγει ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο εάν δεν εκδιωχθεί αμέσως. «(Τζόνσον) παραμένει πρωθυπουργός μέχρι να βρεθεί νέος πρωθυπουργός, έτσι λειτουργεί το σύστημά μας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Τζέιμς Κλέβερλι στο Sky News.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments