Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Days Chania» είναι γεγονός
Πηγή Φωτογραφίας: Dance Days Chania
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Days Chania» φιλοξενεί από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, παραστάσεις δημιουργών από 11 χώρες σε πανευρωπαϊκές και πανελλαδικές πρεμιέρες. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει 15 παραστάσεις, 8 σεμινάρια, 7 εργαστήρια-masterclasses, ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος», διήμερο αφιέρωμα Video Dance και άλλες δράσεις στην πόλη. H επίσημη έναρξη πραγματοποιείται στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στις 24 Ιουλίου με το έργο «Even night herself is here» από την Dance Company Teatro Mayor, από την Κολομβία.
Τι συμβαίνει όταν διεκδικούμε και συνυπάρχουμε στον χώρο; Πώς η εγγύτητα επηρεάζει τις σχέσεις μας και ορίζει την κίνηση μας;
Στη συνέχεια, στην ειδικά διαμορφωμένη υπαίθρια σκηνή του προμαχώνα San Salvatore, θα παρουσιαστούν έργα που αφορούν στις αλλαγές μέσα από τις κρίσεις, στην πολιτική, στις σχέσεις των φύλων κ.ά.. Το «Meohadim» από την ομάδα του Jacob Gomez (Ισπανία), ένα παραδοσιακό παιχνίδι, μεταφέρεται στην σκηνή επικοινωνώντας τις σκληρές και χαρούμενες ιστορίες πέντε γυναικών. Το έργο «Selva» της Rosana Ribeiro (Αυστρία) είναι ένα μανιφέστο που τιμά βαθιά, άγρια και αρχέγονα συναισθήματα, με αφετηρία το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés. Η Selva είναι μια πυκνοκατοικημένη ζούγκλα που βγήκε από το μονοπάτι που βαδίζουν οι γυναίκες τα τελευταία εκατό χρόνια στην κοινωνία μας.
Οι παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο του προμαχώνα San Salvatore ολοκληρώνονται στις 30 Ιουλίου με την βραδιά Νέων Χορογράφων στην οποία η Λαμπρινή Γκόλια (Ελλάδα), η Alina Sokulska (Ουκρανία/ Ισπανία) και η Roni Chadash (Ισραήλ) παρουσιάζουν soli και ντουέτο, δίνοντας μια φρέσκια «ματιά» σε τάσεις της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Στο «Orlando» εξερευνώνται οι εσωτερικές απωθημένες σκέψεις ενός σώματος, το «a non performance» παρουσιάζεται ως πράξη και μία εξαντλητική άρνηση της ίδιας της πράξης, ενώ στο «Body #1», το έργο δίνει μια νέα οπτική και φυσική μετάφραση στη θεωρία του Πλάτωνα για «το άλλο μισό».
To «We Are The Revolution» από τους Collective Nest (Πολωνία), που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο «Όξω Νου», μας καλωσορίζει σε μία επαναστατική παράσταση μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον που αποτελεί πεδίο μάχης. Όνειρο ή κωματώδης κατάσταση; Ο φόβος του πισωγυρίσματος μας κάνει να αναλαμβάνουμε δράση.
Στις 1 και 2 Αυγούστου, το DDC για 2 βραδιές μεταφέρεται στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, όπου το BODHI PROJECT του SEAD, σε χορογραφία της Πατρίσια Απέργη, μετά το Φεστιβάλ Αθηνών θα μας μεταφέρει στη «Newtopia», έναν νέο τόπο δικαιοσύνης, ισορροπίας και ομορφιάς, που επινοεί νέους τρόπους για να πολεμάς και να αντιστέκεσαι. Τέλος, μέσα από το έργο «What does the tongue do?» της Ελεάνας Αλεξάνδρου (Κύπρος), γίνεται ένα ταξίδι στην πράξη του φιλιού ως μια πολύτιμη στιγμή ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Το «Omen of Farisa» από τους Δανάη & Διονύσιος (Ελλάδα) αναρωτιέται πως μπορεί να σπάσει η ιεραρχία ζώου και ανθρώπου. Στο «It’s All About» της cieLaroque/Helene Weinzierl (Αυστρία), η γλώσσα της κίνησης κατευθύνεται προς μια ιεροτελεστία, σε έναν κύκλο χωρίς τέλος και στην Πλατεία Κατεχάκη, το κοινό θα κληθεί να βρει τη σχέση του με τους ερμηνευτές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας