Οικονομία

Σταϊκούρας: Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Σταϊκούρας: Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σταϊκούρας: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος δημοσιονομικός χώρος το καλοκαίρι όπου και θα δοθεί σε μέτρα στήριξης των πολιτών. Με συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρθηκε στην ενισχυμένη εποπτεία, τον πληθωρισμό και άλλα θέματα.

Στο τραπέζι νέα μέτρα

“Η κυβέρνηση, κάθε φορά που δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, τον αξιοποιεί πλήρως, προς όφελος της κοινωνίας, ιδίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Η εκτίμησή μας είναι ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του. ‘Αλλωστε, ορισμένα από τα μέτρα που έχουμε λάβει, όπως η επιδότηση για τα καύσιμα με το Fuel Pass 2, έχουν χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στο 2023, επεκτείνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Επιπρόσθετα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από την 1/1/2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, δηλαδή για το σύνολο της κοινωνίας, ενώ ξεπαγώνουν οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων. Από ‘κει και πέρα, η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της, θα θέσει στην κρίση των πολιτών τον σχεδιασμό της για την επόμενη τετραετία, ο οποίος, αφού μπήκαμε στο τελευταίο έτος, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται” σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Για την ενισχυμένη εποπτεία

Η έξοδος από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας φέρνει πιο κοντά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας το 2023, η οποία αποτελεί τον τελευταίο εναπομένοντα στόχο που είχαμε θέσει για αυτή την τετραετία. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, εντατικά και μεθοδικά, για να πετύχουμε και αυτόν τον στόχο, η κατάκτηση του οποίου θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments