Διεθνή

Gazprom: Μείωσε κατά ένα τρίτο την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιταλία

Gazprom: Μείωσε κατά ένα τρίτο την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Gazprom: Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλικός Όμιλος Υδρογονανθράκων Eni, η ρωσική Gazprom μείωσε σήμερα [11/7] κατά ένα τρίτο την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιταλία.

Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλικός Όμιλος Υδρογονανθράκων Eni, η ρωσική Gazprom μείωσε σήμερα [11/7] κατά ένα τρίτο την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, ο ιταλικός όμιλος ενέργειας ανακοίνωσε ότι «η Gazprom έκανε γνωστό ότι για την σημερινή ημέρα θα προμηθεύσει την Eni με συνολικό όγκο αερίου που αντιστοιχεί σε περίπου 21 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες ο μέσος όρος ήταν 32 εκατομμύρια κυβικά μέτρα».

Ο όμιλος Eni πρόσθεσε ότι θα δώσει επιπλέον στοιχεία σε περίπτωση νέας και ουσιαστικής μείωσης της ροής.

Ρωσικό φυσικό αέριο: Οι ενεργειακές εναλλακτικές της Ευρώπης αν σταματήσουν οι ροές

Ο αγωγός Nord Stream 1 που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία θα υποβληθεί σε προγραμματισμένη συντήρηση από  σήμερα, προκαλώντας ανησυχίες για τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη εάν παραταθεί η διακοπή. Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 έχουν ήδη μειωθεί στο 40% της χωρητικότητας.

Η Ουκρανία διέκοψε επίσης μια διαδρομή διαμετακόμισης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη τον Μάιο, κατηγορώντας τις κατοχικές ρωσικές δυνάμεις, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποκόπηκαν από την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μετά τη μη συμμόρφωσή τους με έναν νέο μηχανισμό πληρωμών.

Ποιοι είναι οι κύριοι δρόμοι για το ρωσικό αέριο προς την Ευρώπη

Η Ρωσία προμηθεύει περίπου το 40% του φυσικού αερίου της Ευρώπης, κυρίως μέσω αγωγών. Οι παραδόσεις πέρυσι ήταν περίπου 155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm).

Ο διαμετακομιστικός διάδρομος της Ουκρανίας στέλνει κυρίως αέριο στην Αυστρία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ουκρανία έκλεισε τον διαμετακομιστικό αγωγό Sokhranovka που διέρχεται από ρωσικά κατεχόμενα εδάφη στα ανατολικά της χώρας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο. Ορισμένοι έχουν ήδη αποκοπεί από τις ρωσικές προμήθειες αφού απέρριψαν τη ρωσική απαίτηση να πληρώσουν σε ρούβλια.

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, εξακολουθούν να χρειάζονται ρωσικό αέριο και προσπαθούν να αναπληρώσουν τα εξαντλημένα αποθέματα φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments