Διεθνή

ΗΠΑ: Καταπέλτης κατά Τουρκίας για χάρτες Μπαχτσελί

ΗΠΑ: Καταπέλτης κατά Τουρκίας για χάρτες Μπαχτσελί
Καταπέλτης ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τους χάρτες του Μπαχτσελί, που βρίσκονται στην καρδιά του ενδιαφέροντος της ελληνικής κοινής γνώμης

Καταπέλτης ήταν η απάντηση που έδωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τους χάρτες του Μπαχτσελί, που βρίσκονται στην καρδιά του ενδιαφέροντος της ελληνικής κοινής γνώμης.

«Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη: η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τους χάρτες του Μπαχτσελί.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είχε φωτογραφηθεί με χάρτες, που αποτύπωναν τον πιο προκλητικό και κυνικό αναθεωρητισμό, αφού σε αυτούς εμφανίζονταν σαν τουρκικά εδάφη η Κρήτη και το σύνολο του Ανατολικού Αιγαίου Πελάγους, από την Θάσο έως και την Ρόδο.

Περαιτέρω, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής οδού ως του ενδεδειγμένου πλαισίου επίλυσης διαφορών ανάμεσα σε δύο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ. 

Πιο ειδικά, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εκτελεστικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής,  που είναι αρμόδια για τις διεθνείς σχέσεις του κράτους, και ισοδυναμεί με το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι: «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments