Μακρόν: Στην αντεπίθεση για Uber
Πηγή Φωτογραφίας: Le Figaro
Αποφασισμένος να μην αφήσει αναπάντητες και ατιμώρητες τις βαριές καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον του αναφορικά με την εταιρεία Uber είναι ο Εμμανουέλ Μακρόν, ασκώντας δριμεία κριτική στα δημοσιεύματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της γαλλικής κοινής γνώμης τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, στο χορό των δημοσιευμάτων πρωτοστατεί η ιστορική εφημερίδα «Le Monde», η οποία παραδοσιακά κινείται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, έχοντας σταθερά ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τις ζυμώσεις που γίνονται στο πεδίο του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου, το οποίο κατ’ εξοχήν ενσαρκώνει ο Γάλλος Πρόεδρος.
Ο Μακρόν αντιτίθεται στην έντονη κριτική των άρθρων, τα οποία δεν σταματούν να δημοσιεύονται όλες τις τελευταίες μέρες σχετικά με σκανδαλώδεις οικονομικές σχέσεις του Προέδρου με την εταιρεία Uber, την περίοδο κατά την οποία αυτός διετέλεσε υπουργός Οικονομίας στην κεντροαριστερή, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της εποχής.
Πιο συγκεκριμένα, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι «αποδέχεται πλήρως» τις σχέσεις με την πανίσχυρη εταιρεία, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, και, επιπλέον, ότι θα «το ξαναέκανε» για το καλό της εθνικής οικονομίας της χώρας του.
Αν και μεγάλη μερίδα του Τύπου της Γαλλίας κάνει λόγο για την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας ανάμεσα στον Μακρόν και την Uber, ο Μακρόν εκφράζει την πεποίθησή του, ότι, τότε, είχε ενεργήσει «να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αρνούμενος ότι είχε υπάρξει περίπτωση χρηματισμού του από την εν λόγω εταιρεία.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ελαφρά ειρωνική τοποθέτησή του: «Είμαι εξαιρετικά περήφανος (…). Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας χωρίς εταιρείες ή επιχειρηματίες, Για αυτόν τον απλό λόγο, θα ξαναέκανα τα ίδια με την Uber αύριο και μεθαύριο».
Ως υπουργός Οικονομίας κατά την περίοδο 2012 – 2014,ο Γάλλος Πρόεδρος επένδυε πολλές ελπίδες στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που θα μπορούσαν να προέλθουν από μια ευνοϊκότερη νομοθεσία για αυτές τις νέου τύπου εταιρείες, όπως η Uber, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των κομμάτων της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα του, τότε αλλά και τώρα.
Το σχόλιο σας