Πολιτισμός

Η SS22 συλλογή του Grecian Chic αντλεί την έμπνευση της από τους αστερισμούς και τα πλάσματα της θάλασσας

Η SS22 συλλογή του Grecian Chic αντλεί την έμπνευση της από τους αστερισμούς και τα πλάσματα της θάλασσας

Πηγή Φωτογραφίας: Greek Style Council

Το brand Grecian Chic εξερευνά με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο τον ελληνικό πολιτισμό.

Τα μαρμάρινα αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας, οι μορφές της μυθολογίας, τα πλάσματα του βυθού, η κουκουβάγια ως σύμβολο σοφίας, τα evil eyes, οι αστερισμοί και οι ελληνικές παραλίες αποκτούν νέα πνοή μέσα από το ταλέντο και την οπτική της Έλενας Ζουρνατζή, ιδρύτριας του brand Grecian Chic. Από το 2011 που δημιούργησε το brand μέχρι και σήμερα, η Έλενα Ζουρνατζή καταφέρνει να εξερευνήσει και να αποτυπώσει με τον δικό της τρόπο στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, τα οποία αποτυπώνονται επάνω σε μεταξωτά μαντήλια, αλλά και στις υπόλοιπες δημιουργίες της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη by Elena Zournatzi (@grecian_chic)

Με σπουδές στο graphic design και το 2D cartoon animation, η Έλενα Ζουρνατζή έχει συνεργαστεί με τον οίκο Hermes με τις Grecian Chic φιγούρες της να κοσμούν τις βιτρίνες του. Παρόλο όμως που ο ψηφιακός κόσμος προσφέρει περισσότερες ευκολίες, η graphic designer προτιμά να σχεδιάζει στο χαρτί με μολύβι και στη συνέχεια τα χρώματα και τα μοτίβα της να αποτυπώνονται στα μαντήλια, τα οποία δημιουργούνται από 100% μετάξι.

Φέτος το καλοκαίρι, η δημιουργός κάνει ένα ακόμα όνειρο της πραγματικότητα σχεδιάζοντας την πρώτη συλλογή με μαγιό. Η SS22 συλλογή του Grecian Chic αντλεί την έμπνευση της από τους αστερισμούς και τα πλάσματα της θάλασσας, ενώ περιλαμβάνει μεταξωτά μαντήλια και ολόσωμα μαγιό. Η απόχρωση που πρωταγωνιστή στη συλλογή είναι το μπλε στους διάφορους τόνους του, ένα χρώμα που φέρνει στο νου το μεγαλείο του ελληνικού καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments