Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Στο Πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Στο Πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ήδη έχει παραιτηθεί ο Διοικητής του νοσοκομείου, ενώ ευθύνες αναμένεται να αποδοθούν σε άλλα πέντε άτομα

Ενώπιον του Πειθαρχικού αναμένεται να βρεθούν σήμερα δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα για την υπόθεση του θανάτου του 49χρονου και ήδη έχει παραιτηθεί ο διοικητής, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Ο άνδρας είχε προσέλθει την περασμένη Τετάρτη  στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία, ωστόσο δεν εφημέρευε, η νοσοκόμα, χωρίς να ειδοποιήσει εφημερεύοντα γιατρό, τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε στη διαδρομή με ιδιωτικό αυτοκίνητο.Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλα πέντε άτομα θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου.

 Μιχάλης Στελλάτος: Η παραίτηση του Διοικητή δεν λύνει το πρόβλημα

Ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Μιχάλης Στελλάτος μιλώντας στο MEGA τόνισε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments