Διεθνή

Λιβύη: Αποκαταστάθηκε η παραγωγή πετρελαίου σε πολλά πεδία γεωτρήσεων

Λιβύη: Αποκαταστάθηκε η παραγωγή πετρελαίου σε πολλά πεδία γεωτρήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Λιβύη: Η Εθνική Πετρελαϊκή Κοινοπραξία της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου έχει αποκατασταθεί σε αρκετά πεδία γεωτρήσεων

Η Εθνική Πετρελαϊκή Κοινοπραξία της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου έχει αποκατασταθεί σε αρκετά πεδία γεωτρήσεων, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί στις πετρελαϊκές εξαγωγές την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραγωγή πετρελαίου έχει ξεκινήσει στα πεδία γεωτρήσεων της εταιρίας Waha Oil Company με ημερήσια ποσότητα παραγωγής στα 70.000 βαρέλια (bpd), ενώ η παραγωγή αυτή, αναμένεται ότι θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι την επίτευξη των φυσιολογικών επιπέδων παραγωγής, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση της κρατικής NOC.

Η παραγωγή πετρελαίου έχει επίσης, αποκατασταθεί στα πεδία, Ναφούρα, Τιμπέστι, αλ Γκάνι και αλ-Μπάιντα ιδιοκτησίας της Harouge Oil Operations και της Arabian Gulf Oil Company (AGOCO).

Φυσικό αέριο: Άνοιξε με το σταγονόμετρο η στρόφιγγα – Το «μπλόκο» από την Μαδρίτη

Η ροή φυσικού αερίου άρχισε σήμερα αλλά με το σταγονόμετρο. H Ρωσία άρχισε να στέλνει φυσικό αέριο μέσω του μεγαλύτερου αγωγού της στην Ευρώπη μετά από δεκαήμερες εργασίες συντήρησης. Ο αγωγός είχε παραμείνει κλειστός τις τελευταίες 10 ημέρες για «προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης», όπως είχε ανακοινώσει ο διαχειριστής. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού, η αποκατάσταση στα ζητούμενα επίπεδα θα πάρει κάποιο διάστημα.

Σε μηδενικά επίπεδα η ροή φυσικού αερίου

H ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα σημεία διασύνδεσης παροχών OPAL και NEL στη Γερμανία, καταγράφηκε σε μηδενικά επίπεδα (μηδέν κιλοβατώρες / ανά ώρα) για την 21η Ιουλίου (06:00-07:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τα στοιχεία του διαχειριστή του αγωγού.

Η Ευρώπη ανέμενε με αγωνία την επιστροφή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα θα αποφασίσει να κρατήσει σχεδόν σχεδόν κλειστές τις στρόφιγγες, προκαλώντας πιθανώς ενεργειακή κρίση. «Η Μόσχα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τις παραδόσεις σιτηρών και ενέργειας ως όπλο. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς. european-gas-fysiko_aerio

«Μπλόκο» από την Μαδρίτη στη μείωση της κατανάλωσης κατά 15%

Η Μαδρίτη αντιτίθεται στη μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου όπως ζητούν οι Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετη στη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου για το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι το μέτρο αυτό δεν είναι κατ΄ανάγκην ούτε «δίκαιο» ούτε «αποτελεσματικό». «Η Ισπανία δεν υποστηρίζει την πρόταση αυτή», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Τερέζα Ριμπέρα, εκφράζοντας λύπη που αυτό το μέτρο δεν αποτέλεσε προηγουμένως αντικείμενο συζήτησης. «Θα αντιταχθούμε στην επιβολή υποχρεώσεων που υπερβαίνουν, σε επίπεδο προσπαθειών, αυτό μου μας αναλογεί», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments