Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Είναι στο σωστό δρόμο αλλά θέλει ακόμα δουλειά…

Παναθηναϊκός: Είναι στο σωστό δρόμο αλλά θέλει ακόμα δουλειά…

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός: Oι "πράσινοι" ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα [0-0] κόντρα στο Βόλο στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στο πρώτο φετινό εν Ελλάδι φιλικό

Μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός, στην πρώτη του “πρόβα” επί ελληνικού εδάφους κόντρα στο Βόλο, ήθελε να δείξει πράγματα, αλλά είναι ακόμα φανερό πως ακόμα θέλει δουλειά και θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για τις αναμετρήσεις με τη Σλάβια Πράγας. Στο αγωνιστικό μέρος οι “πράσινοι” ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα [0-0], με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να “δείχνει” ποιους παίκτες θα έχουν προτεραιότητα.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά άνευρος και ήταν φανερό πως από τη μέση και μπροστά ήταν αρκετά αποκομμένος. Μπορεί το ξεκίνημα να ήταν δυναμικό, μιας και μόλις στο 3’ έγινε η πρώτη τελική με τον Καρλίτος, αλλά από κει και μετά οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να βρουν τους χώρους για να δημιουργήσουν.

Για 25 λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο χώρο του κέντρου, αλλά ο Βόλος συνεχώς ανέβαζε στροφές όχι μόνο έβρισκε τον τρόπο να “παρενοχλεί” την εστία του Μπρινιόλι, αλλά τον ανάγκασε και σε εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία στο 37’, όταν ένα αρκετά καλό φάουλ Μπαριέντος στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να μπλοκάρεται δύσκολα. Ένα λεπτό αργότερα Φαν Φέερτ και Φερνάντες ανάγκασαν τον Ιταλό πορτιέρο να επέμβει και να σώσει την ομάδα του από την παραβίαση της εστίας.

Οι γηπεδούχοι δε μπορούσαν να βγουν μπροστά και αυτό οι Θεσσαλοί όχι μόνο το εκμεταλλεύθηκαν, αλλά δημιούργησαν τριπλή ευκαιρία στο 45’, όπου λίγο έλειψε να γίνει το 0-1, καθώς σε φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή ο μπάλα μπλοκαρίστηκε δύο φορές από την άμυνα και τη άλλη ο Φαν Βέερτ βρήκε δοκάρι. Και αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η είσοδος του Τσέριν στη θέση του Καρλίτος έδωσε περισσότερα μέτρα και μάλιστα ο Παναθηναϊκός δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες για να κάνει το 1-0. Στο 52’ μετά από γύρισμα Αλεξανδρόπουλου, ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να νικήσει τον Κλέιμαν.

Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 58’ ο Έλληνας στράικερ έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά σημάδεψε το δοκάρι. Από το 67′ και μετά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα, καθώς ήθελε να “φρεσκάρει” την ομάδα και να δει και παίκτες που δεν τόσο πολύ χρόνο στα φιλικά στην Αυστρία.

Για την ακρίβειά πραγματοποίησε επτά αλλαγές, καθώς μπήκαν οι Λοντίγκιν, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Σάντσες, Βαγιαννίδης, Καμπετσής στις θέσεις των Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κώτσιρα, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη και Αλεξανδρόπουλου.

Μάλιστα στο 71′ ο Αϊτόρ “άγγιξε” το 1-0, καθώς εκμεταλλεύθηκε την κόντρα στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ και για λίγο ο Κλέιμαν κατάφερε να μπλοκάρει και ουσιαστικά το ματς έχασε το ρυθμό του, μιας και οι συνεχόμενες αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές αλλοίωσαν σε ένα βαθμό την εικόνα του παιχνιδιού και δεν επέτρεψαν στη δημιουργία ευκαιριών.

Έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, αλλά ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού, μιας και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδιναν παλμό, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments