Διεθνή

«Ελλάδα και Κύπρος να προετοιμάζονται για πόλεμο»

«Ελλάδα και Κύπρος να προετοιμάζονται για πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την εκτίμησή του, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο, εξέφρασε ο Ιφραίμ Ιμπάρ.                  

Την εκτίμησή του, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο, εξέφρασε ο Ιφραίμ Ιμπάρ.

Ο Ιφραίμ Ιμπάρ είναι Δρ. Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής και Ασφαλείας της Ιερουσαλήμ, με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο για θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σε δημοσίευσή του με τον τίτλο «Ποια είναι η ατζέντα για την Ανατολική Μεσόγειο;», το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου της Ιερουσαλήμ για τη Στρατηγική και την Ασφάλεια, ο Ιφραίμ Ιμπάρ εκφέρει την άποψη, ότι τα κράτη που ανήκουν στη γραμμή Αθήνας – Ιερουσαλήμ – Λευκωσίας πρέπει να προετοιμαστούν για πόλεμο χωρίς αυταπάτες.

Επιπλέον, ο Ισραηλινός εμπειρογνώμονας τονίζει ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι οι θεμέλιοι λίθοι του δυτικού πολιτισμού και υποστηρίζει πως ο ισραηλινός τρόπος αμυντικής και στρατιωτικής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αμυντικό και στρατηγικό υπόδειγμα για τις χώρες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Ιμπάρ τονίζει πως «τα κράτη που ανήκουν στη γραμμή Αθήνας-Ιερουσαλήμ-Λευκωσίας πρέπει να προετοιμαστούν για πόλεμο χωρίς αυταπάτες. Ενώ οι ενδοευθυγραμμιστικές σχέσεις πρέπει να ενισχυθούν, αξίζει να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για συμμαχία. Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι το πρότυπο και το δόγμα της αυτοδυναμίας του πρέπει να μιμηθεί. Κάθε κράτος πρέπει να επενδύσει στην άμυνα και να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες και την αποτροπή. Η αδυναμία πάντα προκαλεί επιθετικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments