Διεθνή

Φυσικό αέριο: Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του φυσικού αερίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι τιμές ανέβηκαν σημαντικά αφότου η Μόσχα αποφάσισε να κόψει σημαντικά την ροή μέσω Nord Stream 1, μόλις στο 20% της χωρητικότητας.

Την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών συμπλήρωσαν οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Παρά την μικρή κάμψη που παρουσίασαν οι τιμές την Παρασκευή, με το ολλανδικό φυσικό αέριο να διαμορφώνεται στα 196,32 ευρώ ανά μεγαβατώρα, η εβδομάδα έκλεισε με θετικό πρόσημο ύψους 2,8% για τις τιμές φυσικού αερίου. Το ίδιο ισχύει για τις τιμές φυσικού αερίου της Βρετανίας.

Οι τιμές ανέβηκαν σημαντικά αφότου η Μόσχα αποφάσισε να κόψει σημαντικά την ροή μέσω Nord Stream 1, μόλις στο 20% της χωρητικότητας. Έκτοτε η αγορά παραμένει σε αγωνία, καθώς Ευρώπη και Ρωσία ανταλλάσσουν δηλώσεις και… μπηχτές για το ποιος έχει την ευθύνη για την ομαλή επαναλειτουργία του αγωγού και για το αν η αναμενόμενη τουρμπίνα έχει επισκευαστεί ομαλά, είναι λειτουργική και αν η Μόσχα την θέλει ή βάζει εσκεμμένα εμπόδια για την αποστολή της.

Σε κάθε περίπτωση με τη διαμάχη να συντηρείται υπάρχουν βάσιμοι φόβοι για την ποσότητα των αποθεμάτων και την ομαλή αναπλήρωση τους πριν την χειμερινή περίοδο. Αν και υπολογίζεται πως τα αποθέματα έχουν ανέβει στο 71%, η ποσότητα αυτή μπορεί να μειωθεί γρήγορα, αν η Μόσχα κρατήσει επί μακρόν τις ροές από τον Nord Stream 1 μειωμένες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments