Κόσμος

Süddeutsche Zeitung: Η Γερμανία μειώνει τη θέρμανση στα δημόσια κτίρια

Ήδη από τον Ιούλιο, ο Αντικαγκελάριος είχε παρουσιάσει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μετά τη μείωση των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Γερμανία αντιμετωπίζει τώρα έλλειψη φυσικού αερίου και αναγκάζεται να κάνει «δύσκολες» κοινωνικές επιλογές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Σήμερα, ο Γερμανός Αντικαγκελάριος, Υπουργός Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος ανακοίνωσε ότι η Χώρα θα μειώσει τη θέρμανση στα δημόσια κτίριά της.

Η Γερμανία φοβάται έλλειψη φυσικού αερίου και θα μειώσει τη θέρμανση αυτό το χειμώνα σε όλα τα δημόσια κτίρια, με θερμοστάτη που δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 19 βαθμούς, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός Υπουργός.

Ήδη από τον Ιούλιο, ο Αντικαγκελάριος είχε παρουσιάσει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Επιπλέον (σε αυτά τα μέτρα), δεν θα είναι πλέον απαραίτητη η θέρμανση πάνω από 19 βαθμούς σε δημόσια κτίρια, με εξαίρεση φυσικά τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιδρύματα».

Είναι βέβαιο, όπως τόνισε ο Υπουργός, ότι «απαιτούνται περισσότερες οικονομίες» εν όψει του δύσκολου ενεργειακά – οικονομικά χειμώνα.

 «Θα λάβουμε μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε, σύμφωνα με απόσπασμα αυτής της συνέντευξης που θα δημοσιευτεί, σήμερα Σάββατο.

Επιπλέον, τα ιστορικά κτίρια και τα μνημεία δεν θα χρειάζεται πια να φωτίζονται τη νύχτα. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχουν ήδη υιοθετήσει ορισμένες γερμανικές πόλεις όπως το Βερολίνο.

«Στον κόσμο της εργασίας χρειάζονται περισσότερες οικονομίες», είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, επιμένοντας ιδιαίτερα στο γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το Υπουργείο Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, η κυβέρνηση του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ζήτησε εθνική κινητοποίηση για εξοικονόμηση ενέργειας, οι τιμές της οποίας έχουν εκραγεί, ενώ η προσφορά θα μπορούσε να επιδεινωθεί αυτόν τον χειμώνα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Είναι αναντίρρητο ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι αποθαρρυντικές περίοδοι για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά. Μετά την ενεργειακή κρίση έρχεται και ο οικονομικά δύσκολος χειμώνας, κατά την εκτίμηση του Αντικαγκελαρίου, αλλά και των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών συνολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο