Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ιστορικό υψηλό μεταναστευτικών ροών

Μ. Βρετανία: Ιστορικό υψηλό μεταναστευτικών ροών

Πηγή Φωτογραφίας: AP/Pixabay

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, 607 άτομα πραγματοποίησαν την επικίνδυνη διέλευση της Μάγχης το Σάββατο με μικρά σκάφη.

Περισσότεροι από 20.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μάγχη προς την Αγγλία από τις αρχές του 2022.

Ο αριθμός των μεταναστών που διέσχισαν παράνομα τον κόλπο της Μάγχης στην Αγγλία από την αρχή του έτους έχει ξεπεράσει τους 20.000, οδηγώντας σε νέο ιστορικό υψηλό, παρά τα σχέδια της βρετανικής κυβέρνησης να προσπαθήσει να βάλει τέλος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την Κυριακή.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, 607 άτομα πραγματοποίησαν την επικίνδυνη διέλευση της Μάγχης το Σάββατο με μικρά σκάφη.

Πιο αναλυτικά, το σύνολο των μεταναστών από την αρχή του έτους είναι τώρα 20.017 έναντι μόλις 11.300 την ίδια ημερομηνία πέρυσι. Κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2021, 28.500 άτομα έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ από την αύξηση αυτών των διελεύσεων το 2018 ενόψει του αυξανόμενου αποκλεισμού του γαλλικού λιμανιού του Καλαί και της σήραγγας της Μάγχης.

Πρόσφατη βρετανική κοινοβουλευτική έκθεση εκτιμά ότι το σύνολο των μεταναστών θα μπορούσε να φθάσει τις 60.000 φέτος, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της βρετανικής Κυβέρνησης των Συντηρητικών, η οποία έχει θέσει το θέμα ως άμεση προτεραιότητα μετά το Brexit.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια στη Γαλλία και, στη συνέχεια, τη βοηθά να ενισχύσει την επιτήρηση των ακτών, και πολλαπλασιάζει τα μέτρα που λαμβάνει για την ενίσχυση της υποδοχής των μεταναστών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Λονδίνο έχει συνάψει μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη συμφωνία με τη Ρουάντα αναφορικά με την αποστολή αιτούντων άσυλο που κατέφθασαν παράνομα σε βρετανικό έδαφος από την εν λόγω χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Αν και καμία από τις απελάσεις, που προβλέπονται από τη συμφωνία, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρηδων και της Πρωθυπουργίας, τόσο ο Ρίσι Σουνάκ όσο και η Λιζ Τρας, υποσχέθηκαν να συνεχίσουν αυτήν την πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments