Διεθνή

Σουηδία: Χιλιάδες νέοι μετανάστες εν μέσω προσφυγικής κρίσης

Σουηδία: Χιλιάδες νέοι μετανάστες εν μέσω προσφυγικής κρίσης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Έως και 42.000 Ουκρανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 13.000 παιδιών, έχουν λάβει το καθεστώς των προσωρινά εκτοπισμένων στη Σουηδία.

Χιλιάδες είναι οι μετανάστες που υποδέχεται καθημερινά η Σουηδία, παρά την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει.

Η Σουηδή Πρωθυπουργός, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Μαγδαλένα είχε τονίσει, τον περασμένο Απρίλιο, ότι η Σουηδία αντιμετωπίζει μια κρίση με την ένταξη μεγάλου αριθμού μεταναστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η πρωθυπουργός της Σουηδίας είχε τονίσει ότι η ενσωμάτωση των μεταναστών έχει αποτύχει, τροφοδοτώντας εγκλήματα συμμοριών στη σκανδιναβική χώρα.

Μάλιστα, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η Σουηδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών για τον έλεγχο του αυξανόμενου οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Έως και 42.000 Ουκρανοί πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 13.000 παιδιών, έχουν λάβει το καθεστώς των προσωρινά εκτοπισμένων στη Σουηδία.

Ο αριθμός των Ουκρανών που χρειάστηκε να μετακομίσουν στη Σουηδία και έλαβαν το καθεστώς των προσωρινά εκτοπισμένων σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε περίπου 42.000, συμπεριλαμβανομένων περίπου 13.000 παιδιών.

Η σουηδική κυβέρνηση έχει διαθέσει 10 δισεκατομμύρια κορώνες για να καλύψει τις πιεστικές ανάγκες των Ουκρανών που διαμένουν προσωρινά στη Σουηδία.

Ωστόσο, παρά τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, η Σουηδία σχεδιάζει να συνεχίσει και να διευρύνει την υποστήριξη που παρέχει προς την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι η Σουηδή κεντροαριστερή Πρωθυπουργός είχε προβεί σε αποκαλύψεις, πριν από ελάχιστους μήνες, σχετικά με μεταναστευτικά ζητήματα, αποκαλύψεις που είχαν εγείρει το διεθνές ενδιαφέρον. Η Σοσιαλδημοκράτης Πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για αποτυχία των αρχών να ενσωματώσουν τους μετανάστες, που δέχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια και η οποία οδήγησε στη συγκρότηση παράλληλων κοινωνιών. Είχε ακόμη μιλήσει για βία συμμοριών, που είναι πολύ πιο διαδεδομένη στη χώρα  σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είχε επικαλεστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments