Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ρωσία μπορεί να κάνει κάτι πολύ πονηρό εναντίον μας

Ζελένσκι: Η Ρωσία μπορεί να κάνει κάτι πολύ πονηρό εναντίον μας

Πηγή Φωτογραφίας: AP/Pixabay

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας για επιπλέον βαρβαρότητα. 

Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι ο Πούτιν μπορεί να επιχειρήσει κάτι ιδιαίτερα πονηρό και μοχθηρό μέσα στις επόμενες ημέρες διατύπωσε ο Ζελένσκι, απευθυνόμενος κυρίως στους Ουκρανούς πολίτες, εν όψει του  γεγονότος ότι σε τρεις ημέρες εορτάζεται η ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κάλεσε τους συμπατριώτες του να ενωθούν ενόψει του σχεδόν εξάμηνου αγώνα ενάντια στη ρωσική εισβολή.

«Πρέπει να παλέψουμε για τη νίκη της Ουκρανίας, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι και να υπομείνουμε πολύ, δυστυχώς και με πολύ πόνο», είπε ο Ζελένσκι σε βίντεο που διανεμήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Την επόμενη εβδομάδα, στις 24 Αυγούστου, η χώρα θα γιορτάσει την Ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας της.

Η ημέρα τιμά επίσης την θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης μισού έτους ρωσικού επιθετικού πολέμου, τον οποίο διέταξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας για επιπλέον βαρβαρότητα.

«Τέτοιος είναι ο εχθρός μας. Κάθε δεύτερη εβδομάδα αυτών των έξι μηνών, η Ρωσία κάνει κάτι τόσο αηδιαστικό και σκληρό όλη την ώρα», είπε ο Ζελένσκι. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον «ρωσικό τρόμο» στην περιοχή του Χάρκοβο και στο Ντονμπάς, όπου γίνονται καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβολικό.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε, επίσης, ότι αναμένει από τους εταίρους να επισκεφθούν το Κίεβο την επόμενη εβδομάδα. «Ο πόλεμος άλλαξε τα πάντα για την Ουκρανία, για την Ευρώπη και για τον Κόσμο.» Ο στόχος της Ρωσίας είναι να ταπεινώσει τη χώρα και να σκορπίσει φόβο και σύγκρουση. Κανείς δεν πρέπει να υποκύψει στην πίεση και να δείχνει αδυναμία. «Γι’ αυτό μένουμε ενωμένοι, βοηθούμε ο ένας τον άλλον, ξαναχτίζουμε ό,τι καταστράφηκε και παλεύουμε για τον λαό μας».

Μετά από πολυάριθμες αναφορές για καταρρίψεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκρήξεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας της Κριμαίας, ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι πλησιάζει η ανακατάληψη εκεί: «Φέτος είναι στον αέρα και μπορείτε να νιώσετε ότι η κατοχή είναι μόνο προσωρινή, η Ουκρανία επιστρέφει».

Στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, η αεράμυνα δραστηριοποιήθηκε εκ νέου το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τις αρχές. Το πρωί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ήδη καταρριφθεί από το διοικητήριο του στόλου ένα ουκρανικό drone, τα φλεγόμενα μέρη του οποίου χτύπησαν την οροφή του κτιρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments