Διεθνή

Φυσικό αέριο: Μεγάλο το ενδεχόμενο για αύξηση της εισφοράς στη Γερμανία

Φυσικό αέριο: Μεγάλο το ενδεχόμενο για αύξηση της εισφοράς στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φυσικό αέριο: Η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμοιράσει το κόστος της εισφοράς σε όλους τους καταναλωτές, ώστε να διατηρηθούν οι εταιρείες με αρκετή ρευστότητα για να διατηρηθεί μια ακέραια αγορά φυσικού αερίου

“Η εισφορά στο φυσικό αέριο που επιβάλλεται στους Γερμανούς καταναλωτές, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να καλύψουν το κόστος αντικατάστασης των ρωσικών προμηθειών, θα μπορούσε να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς ήδη από τον φετινό χειμώνα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά σε εφημερίδα ο επικεφαλής του διαχειριστή της αγοράς Trading Hub Europe (THE).

Ο THE είχε ορίσει το τέλος, το οποίο θα επιβληθεί από την 1η Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο του 2024, σε 2,419 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh) νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμοιράσει το κόστος της εισφοράς σε όλους τους καταναλωτές, ώστε να διατηρηθούν οι εταιρείες με αρκετή ρευστότητα για να διατηρηθεί μια ακέραια αγορά φυσικού αερίου.

“Λόγω της δυναμικής εξέλιξης, υποθέτω ότι η εισφορά θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί ήδη από τον φετινό χειμώνα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της THE, Torsten Frank στην Rheinische Post. Οι κανόνες προβλέπουν ότι η εισφορά θα αναπροσαρμόζεται κάθε τρεις μήνες.

“Η εισφορά μπορεί να μειωθεί εάν η κατάσταση ηρεμήσει, αλλά μπορεί επίσης να αυξηθεί εάν, για παράδειγμα, η Gazprom πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις προμήθειές της ή εάν αλλάξουν οι προβλέψεις των εταιρειών”, είπε.

Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει αρχικές αξιώσεις ύψους 34 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις πληρωμές εισφορών που εισπράττει το κράτος.

Περίπου το 90% αυτών των απαιτήσεων προέρχεται από δύο εταιρείες: Uniper και SEFE, την πρώην Gazprom Germania, η οποία εγκαταλείφθηκε από την Gazprom και τέθηκε προσωρινά υπό τον έλεγχο της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, δήλωσε πηγή που γνωρίζει το θέμα αργά τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρόσωπο αυτό, περίπου τα 22,4 δισ. ευρώ, έχουν διεκδικηθεί από την Uniper, η οποία συμφώνησε σε κυβερνητική διάσωση ύψους 15 δισ. ευρώ τον περασμένο μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments