Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε μια σειρά θεμάτων όπως η ενεργειακή κρίση, οι εξελίξεις γύρω από τις επισυνδέσεις, για το χειμώνα που έρχεται και άλλα ζητήματα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε πλήρη συναίσθηση των προβλημάτων για αυτό και δεν πρόκειται να αποκρύψουμε την κατάσταση. Οι ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι Έλληνες θα δοκιμαστούμε σοβαρά στη διάρκεια των επόμενων μηνών», είπε. Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την ανακούφιση των πιο αδύναμων πολιτών και της μεσαίας τάξης που έχει αποδώσει καρπούς, συγκρατώντας τις επιβαρύνσεις της ενέργειας σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό και την Τουρκία είπε πως «το τελευταίο διάστημα εξελίχτηκε μια νέα φάση της κρίσης του μεταναστευτικού, ως υβριδικού χαρακτήρα επίθεσης στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά, μόνο σε μια ημέρα, την περασμένη Πέμπτη αποπειράθηκαν να εισέλθουν από τον Έβρο πάνω από 1.500 μετανάστες. Μάλιστα, οι 38 μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές αφού πρώτα πέρασαν σε νησίδα του Έβρου καταγγέλλουν πως μεταφέρθηκαν εκεί βίαια από τις τουρκικές αρχές».

Όπως σημείωσε «τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί 60 λαθροδιακινητές και έχουν οδηγηθεί στην ελληνική δικαιοσύνη. Η Ελλάδα κατά πάγια τακτική της χειρίζεται τα ζητήματα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις. Η Ελλάδα σέβεται αλλά δεν είναι και πολιτικά αφελής», είπε και υπενθύμισε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ όπου θα συζητηθεί το θέμα του Έβρου.

Για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε σφοδρή κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως παίρνει και επίσημα θέσεις «που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προκαλούν ζημιά στην Ελλάδα. Το αντιπολιτευτικό τους μένος είναι τέτοιο που για να πλήξει την κυβέρνηση δεν διστάζει να πλήξει την πατρίδα μας. Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, οι συντεταγμένες της συγκεκριμένης νησίδας που πέρασαν αρχικά οι 38 μετανάστες είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας και είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια συκοφάντισης ενώ είναι πιο θλιβερό πως οι ευρωβουλευτές του κόμματος με ερώτησή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδουν στη χώρα μας ευθύνες για το τελευταίο περιστατικό στον Έβρο, με επιχειρήματα αντλημένα από τους ξένους μηχανισμούς προπαγάνδας».

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments