Πολιτική

Νέα Δημοκρατία για παρακολουθήσεις: Δεν θα προτείνει δική της εξεταστική

Νέα Δημοκρατία για παρακολουθήσεις: Δεν θα προτείνει δική της εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ

Δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όχι σε δεύτερη εξεταστική

«Δεν θα καταθέσει πρόταση για δεύτερη εξεταστική» για τις υποκλοπές τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά για το τι θα κάνει στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ. Πρόσθεσε δε ο κ. Οικονόμου ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

Ο κ. Οικονόμου άφησε αδιευκρίνιστο πάντως το τι θα πράξει η ΝΔ στη Βουλή σε σχέση με την ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει την πλήρη διερεύνηση και στο πλαίσιο αυτό «λέμε ναι στην διερεύνηση του παρόντος αλλά δεν νοείται έρευνα μόνο του παρόντος περιστατικού αλλά παράλληλα η εξεταστική επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το πως λειτουργούσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στο παρελθόν.

Για τις διαφωνίες που έχουν εκφράσει οι συνταγματολόγοι

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων όπως του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του κ. Σωτηρέλη κλπ που βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και χαρακτηρίζουν παράνομη και αντισυνταγματική την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, τους κάλεσε αν θεωρούν παράνομη την «νόμιμη επισύνδεση» Ανδρουλάκη να προσφύγουν στα δικαστήρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments