Πολιτική

Βουλή παρακολουθήσεις Μητσοτάκης: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση

Βουλή παρακολουθήσεις Μητσοτάκης: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το «θέμα των παρακολουθήσεων στην προ ημερησίας συζήτηση για την υπόθεση στην ολομέλεια της Βουλής. Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επισύνδεση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν λάθος και υπογράμμισε πως αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησε σε αλλαγή προσώπων στην ΕΥΠ και την γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός είπε πως: «Όπως ενημερώθηκα υπάρχουν περίπου 500 παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά και πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα που η σύγχρονη και η Δημοκρατία όχι μόνο στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ήμουν και εγώ θύμα συνακροάσεων

«Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους πως ότι ήμουν θύμα συνακροάσεων την περίοδο που ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Και θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν τότε με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη, αν αμφισβητεί τη νομιμότητα της επισύνδεσης, να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Μητσοτάκης: Υπάρχουν πάνω από 500 παράνομα λογισμικά

«Όπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως. Πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της επικοινωνίας και της ασφάλειας. Το ευρωκοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή και σε λίγο θα συνεδριάσει καθώς σε πολλές χώρες αποκαλύπτεται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Για να μην επικαλεστώ και την εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας. Ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι παρακολουθούσε βουλευτές αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και ο ίδιος!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η υπόθεση Ανδρουλάκη ανέδειξε σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία κινήθηκε κανονικά με έγκριση εισαγγελέως με την διάταξη που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ. Όμως υποτιμήθηκε το γεγονός ότι η παρακολούθηση αφορούσε προβεβλημένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να έχει φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά σε αυτό το σοβαρό ζήτημα. Γι αυτό και έγινε η τοποθέτησή μου για νόμιμη διαδικασία αλλά πολιτικά μη αποδεκτή. Η επαναφορά του 2ου εισαγγελέα είναι ένα ακόμα φίλτρο»..

«Πάει πολύ κ. Τσίπρα να με αποκαλείτε εσείς αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης»

«Εγώ αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα τόλμησα να διαχωρίσω την θέση μου από πρακτικές άλλων εποχών και εσείς μου κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο ειδικό δικαστήριο! Πάει πολύ κ. Τσίπρα εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης! Εσείς, που σας έχουν καταγγείλει όχι ένας αλλά πέντε πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας ακόμα που είναι παρών. Θα ακούσω τον κ. Βαρουφάκη με μεγάλη προσοχή και θα ήθελα να διευκρινήσετε κάτι που είχατε πει το 2019. Εϊπατε;» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα κ. Τσίπρα να αναφέρεστε στην περίοδο Ρουμπάτη στην ΕΥΠ ως χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά έχω γνώση ότι επι Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος ήταν ακόμα και εναντίον μας».

«Εσείς κ. Τσίπρα που διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας δεν ήταν επι εποχής σας που υποκλάπησαν email του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και δημοσιεύτηκαν στην Αυγή μια ημέρα πριν το ΣτΕ βγάλει την απόφαση για τον νόμο τηλεοπτικών αδειών; Ποιος λοιπόν μιλάει για ποιον!» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν θα επιτρέψουμε όλοι μαζί σε όσους καραδοκούν να εκτρέψουν την θετική πορεία της χώρας

Υπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν αδύναμες κυβερνήσεις. Πάνβτα ήταν έτσι. Γνωρίζω καλά κι τις δυνάμεις εντ’ος κλαι εκτός ελλάδας που δεν άντεξαν το δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης πορείας που σταθερά έχει επιλέξει η πατρίδα μας.

Σε όλους αυτούς να απευθύνω σταράτα λόγια: στην ελλάδα του 2022 δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια από τα οποία κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα εγχώρια ΜΜΕ

Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω. Στην Δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments