Πολιτική

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Κανείς δεν ξέρει τη διάρκειά της

Σκρέκας για ενεργειακή κρίση: Κανείς δεν ξέρει τη διάρκειά της

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τι ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας

Για τα νέα μέτρα στην ενέργεια, για το ηλεκτρικό ρεύμα και τον αντίκτυπο, που θα έχει η ενεργειακή κρίση που περνά η Ευρώπη, στο ελληνικό νοικοκυριό και στις επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

«Όταν ερχόμαστε στο θέμα της ενέργειας, τα πράγματα σοβαρεύουν και σοβαρεύουν και πολύ. Το θέμα της εξοικονόμησης πρέπει να μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Έχουμε μία τεράστια ενεργειακή κρίση που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας έχουν φτάσει σε ιλιγγιώδη επίπεδα. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό από τις τιμές πριν 1,5 χρόνο” ανέφερε στο MEGA.

«Έχουμε προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε 3 επίπεδα, ρυθμιστικές παρεμβάσεις, υποδομές και οικονομική στήριξη. Όταν λέω ρυθμιστική παρέμβαση εννοώ ότι, εδώ και 48 ημέρες έχουμε θέσει έναν μόνιμο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία έσοδα τα βάζουμε στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης, και τα επιστρέφουμε στους λογαριασμούς ρεύματος. Το Ιούλιο, για παράδειγμα, ανακοινώσαμε ένα πακέτο στήριξης της τάξεως του 1.2 δις. ευρώ. Το ένα δις προήλθε από τον μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων και από τα έσοδα από τις δημοπρασίες ρύπων», επεσήμανε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments