Διεθνή

Γαλλία: Στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Γαλλία: Στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τη σαφή συμπαράστασή της προς την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κατρίν Κολονά.

Τη σαφή συμπαράστασή της προς την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κατρίν Κολονά.

H κ. Κολονά είχε συναντήσεις και συζητήσεις με αξιωματούχους στην Τουρκία και ολοκλήρωσε τις επαφές της με τον Έλληνα ομόλογό της, κ. Νίκο Δένδια. 

Μετά την ανταλλαγή απόψεων που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών , η κ. Κατρίν Κολονά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διατυπώνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά.

«Ήμασταν στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Το είπα χθες στην Άγκυρα και το επανέλαβα και σήμερα», τόνισε η Γαλλίδα Υπουργός, προσθέτοντας ότι «όλοι θα πρέπει να επιδείξουν συγκράτηση». 

Στον απόηχο της δημοσιοποίησης της αποστολής ηλεκτρονικών επιστολών από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας προς κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, η κ. Κατρίν Καλονά τόνισε ότι η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2021, εάν βεβαίως συγκεκριμενοποιηθούν οι απειλές και αν υπάρχει κλιμάκωση, η Κατρίν Κολονά διαβεβαίωσε ότι «όλοι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να μην φτάσουμε στην κατάσταση που περιγράψατε. Δηλαδή, να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να μην βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments