Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μεγάλη πρόκληση» η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μεγάλη πρόκληση» η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου εκλαμβάνεται ως «μία νέα πρόσκληση» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς

Στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων έχει τεθεί από το πρωί η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στη Ρόδο, το Καστελόριζο και τη Χάλκη.

Η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου εκλαμβάνεται ως «μία νέα πρόσκληση» εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Ειδικότερα, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελόριζο και τη Χάλκη θεωρείται σαν «μία κίνηση της Ελλάδας με αποδέκτη την Τουρκία».

Επί παραδείγματι, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sondakika κάνει λόγο για «τολμηρή κίνηση» από την πλευρά της Ελλάδας, αναφερόμενος συνολικά στην τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου.

Ακόμη πιο ειδικά, σε σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποίησε σκανδαλώδεις εκφράσεις κατά του Προέδρου Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία έχει την υποχρέωση να αποτρέψει προβλήματα και ταραχοποιούς, ο ελληνικός Τύπος ερμήνευσε τα λόγια του Κ. Μητσοτάκη ως «κρυφή αναφορά στην Τουρκία». Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία απειλή για την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», με αφορμή τις πρόσφατες εντάσεις με την Τουρκία».

Επίσης, η τριήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας αντιμετωπίζεται σαν «μεγάλη πρόκληση», που έρχεται να προστεθεί στις (υποτιθέμενες) προκλήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments