Διεθνή

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας

Συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ εντός της εβδομάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Al Jazeera

Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών θα δώσει στον Σι Τζινπίνγκ την ευκαιρία να υπογραμμίσει την επιρροή του και στον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείξει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ασία

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα ταξιδέψει στην Κεντρική Ασία αυτή την εβδομάδα όπου θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

Ο Σι Τζινπίνγκ θα ταξιδέψει στο Καζακστάν την Τετάρτη για επίσημη επίσκεψη. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, στην πόλη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του Κρεμλίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του στη σύνοδο κορυφής, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα είναι «εξαιρετικά σημαντική».

Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών θα δώσει στον Σι Τζινπίνγκ την ευκαιρία να υπογραμμίσει την επιρροή του και στον Βλαντιμίρ Πούτιν να δείξει το ενδιαφέρον της Ρωσίας για την Ασία.

Έτσι, θεωρείται ότι οι δύο ηγέτες θα μπορέσουν να δείξουν την αντίθεσή τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή κατά την οποία η Δύση επέβαλε και συνεχίζει να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments