Ειδικό δικαστήριο: Διεκόπη η δίκη Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη
Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi
Διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 3 το μεσημέρι, η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την υπόθεση της Novartis, προκειμένου η εισαγγελέας της έδρας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, να τοποθετηθεί επί όλων των αιτημάτων που τέθηκαν κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.
Παρόντες στην δικαστική αίθουσα ήταν σήμερα από νωρίς το πρωί, τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και η κυρία Τουλουπάκη.
Ποια τα αιτήματα των κατηγορουμένων
Ο συνήγορος της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Γιάννης Μαντζουράνης έθεσε θέμα κακής σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου εξαιτίας του ότι αρεοπαγίτης, ο οποίος μετέχει στη σύνθεση ως αναπληρωματικό μέλος, φαίνεται να είχε αναρρωτική άδεια την περίοδο που έγινε η κλήρωση από τη Βουλή, τον Ιούλιο του 2022. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση έως ότου προσκομιστεί στο δικαστήριο το σχετικό έγγραφο της αναρρωτικής άδειας και στη συνέχεια, ανάλογα με το περιεχόμενό του, να υποβληθεί σχετική ένσταση μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου.
Τον λόγο έλαβε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως τη νομιμότητα της κλήρωσης, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς διώκτες» και για «παρακρατικές και μαφιόζικες μεθοδεύσεις».
«Λόγω της παλιάς μου ιδιότητας, για την οποία είμαι περήφανος, μετά από αυτά που είπε ο κ. Μαντζουράνης δεν θα εκφράσω μομφή κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου. Όμως, θα εκφράσω ευθέως μετά από όσα έχω υποστεί από τους πολιτικούς διώκτες μου ότι όλως τυχαίως κληρώθηκε 10ος και γι’ αυτό αμφισβητώ την κλήρωση. Ευθέως την αμφισβητώ και είναι σφόδρα πιθανό η πλειοψηφία της βουλής που με παρέπεμψε εκδικητικά και άδικα να τον κλήρωσε για να τον έχει ως άλλοθι μιας παράνομης κλήρωσης», είπε μεταξύ άλλων.
Η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, ωστόσο σημείωσε ότι η αναρρωτική άδεια δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκην αδυναμία άσκησης καθηκόντων.
Το σχόλιο σας