Κόσμος

ΗΠΑ: Οικονομικά και τεχνολογία στο επίκεντρο των νέων αμερικανικών κυρώσεων

ΗΠΑ: Οικονομικά και τεχνολογία στο επίκεντρο των νέων αμερικανικών κυρώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο ρυθμός της κυβέρνησης Μπάιντεν να ανακοινώνει κυρώσεις στη Ρωσία κατά μέσο όρο κάθε έξι εβδομάδες θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τον Τζέιμς Ο' Μπράιαν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται με συμμάχους και εταίρους για να επιβάλουν γρήγορα σοβαρό οικονομικό κόστος στη Μόσχα σχετικά με τα «ψεύτικα» δημοψηφίσματα που διεξήγαγε η Ρωσία στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς Ο’ Μπράιαν, σε κατάθεση στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, είπε ότι αναμένει ότι ο ρυθμός της κυβέρνησης Μπάιντεν να ανακοινώνει κυρώσεις στη Ρωσία κατά μέσο όρο κάθε έξι εβδομάδες θα συνεχιστεί, καθώς η Ουάσιγκτον συνεχίζει να επικεντρώνεται σε σημεία ασφυξίας στη ρωσική οικονομία και στρατιωτικές αλυσίδες εφοδιασμού.

“Θα υπάρξουν περισσότερα πακέτα. Εργαζόμαστε για περισσότερες κυρώσεις”, είπε ο Ο’ Μπράιεν στην επιτροπή.

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον θα κοιτάξει τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την υψηλή τεχνολογία, ειδικά για την εκμετάλλευση της ενέργειας και τους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει αρκετές δόσεις κυρώσεων με στόχο τη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, η οποία έχει καταστήσει ερείπια πόλεις και σκότωσε ή τραυμάτισε χιλιάδες.

Ωστόσο, οι γερουσιαστές πίεσαν τον Ο’ Μπράιαν και την Ελίζαμπεθ Ρόζενμπεργ, Βοηθό Υπουργό Οικονομικών. αρμόδια για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τα οικονομικά εγκλήματα, για τις κυρώσεις των ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Η Ουάσιγκτον και οι εταίροι της στο G7 δήλωσαν ότι θα θέσουν ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, αλλά απέφυγαν να στοχοποιήσουν άμεσα μεγάλες ρωσικές ενεργειακές εταιρείες λόγω ανησυχιών για τις τιμές και την προσφορά ενέργειας.

Ο Ο’ Μπράιαν, προειδοποίησε ότι ήρθε η ώρα για την Ινδία, η οποία αγοράζει μεγάλες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου, περισσότερες από ό,τι πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, να επανεξετάσει πού τοποθετείται γεωπολιτικά.

Ενώ οι αγορές της Ινδίας ήταν σε εκπτώσεις, οι μεγάλοι όγκοι βοήθησαν την οικονομία της Μόσχας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της G7 ελπίζουν ότι η Ινδία θα συμμετάσχει σε ένα σχέδιο για να βάλει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο για να μειώσει περαιτέρω τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές πετρελαίου, που βοηθούν στη χρηματοδότηση της πολεμικής της μηχανής.

Ο Ο’ Μπράιεν είπε επίσης ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται με την Κίνα για να διασφαλίσει ότι κατανοεί τις κυρώσεις των ΗΠΑ και την επίδραση που έχουν στη δέσμευση της Κίνας με τη Ρωσία.

Καθώς τα δυτικά έθνη έχουν αποφύγει τη Ρωσία, έχει δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Κίνα. Τα δύο έθνη έχουν αυξήσει τις συναλλαγές τους και οι ρωσικές εταιρείες έχουν αρχίσει να εκδίδουν χρέη σε γιουάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments