Διεθνή

Συνάντηση των Πρώτων Κυριών Τουρκίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου επισκέφθηκε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, είχαν οι Πρώτες Κυρίες Τουρκίας και Ουκρανίας.

Η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Προέδρου Ερντογάν, υποδέχτηκε την κ. Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην έπαυλη Βαχντετίν στον Βόσπορο.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό της η Εμινέ Ερντογάν τόνισε: «Πιστεύω ότι θα επουλώσουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι θύματα πολέμου».

Η κ. Ζελένσκα έδωσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και για το έργο του ιδρύματος που φέρει το όνομά της. Η κ. Ζελένσκα παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή του συζύγου της για τη στήριξη που δόθηκε στην Ουκρανία από την Πρώτη Κυρία Ερντογάν.

Η κ. Ζελένσκα σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: “Ήμουν ευτυχής που συναντήθηκα με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν. Συζητήσαμε την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό. Επίσης συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων προς την κ. Εμινέ για την κατανόησή της και την ασφάλεια των παιδιών“.

Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Ολένα Ζελένσκα υποδέχθηκε αργότερα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία. Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.