Τεχνολογία

Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από την καινούργια γνώμη του Έλον Μασκ για το Twitter

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal οι δύο πλευρές είναι και πάλι σε διαπραγματεύσεις ώστε να κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων και να αποφύγουν μία πικρή δικαστική διαμάχη

Ο Έλον Μασκ άλλαξε και πάλι γνώμη για το Twitter . Σε μία εντυπωσιακή «κυβίστηση» της τελευταίας στιγμής (λίγες εβδομάδες πριν συναντηθεί με τη διοίκηση της πλατφόρμας στα δικαστήρια)  γνωστοποίησε πως θέλει τελικά να εξαγοράσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην τιμή που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal οι δύο πλευρές είναι και πάλι σε διαπραγματεύσεις ώστε να κλείσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων και να αποφύγουν μία πικρή δικαστική διαμάχη. Μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει ότι ο Μασκ (που είχε εγκαταλείψει τη συμφωνία επικαλούμενος ανεπαρκή στοιχεία για τους ψεύτικούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα) θεώρησε πως θα έχανε τη νομική διαμάχη και θα αναγκαζόταν σε μία ταπεινωτική αντί για θριαμβευτική εξαγορά.

Τώρα ο ίδιος δηλώνει ότι έχει να κερδίσει από την ολοκλήρωση της συμφωνίας. «Είναι το πρώτο βήμα προς το X, την εφαρμογή για τα πάντα» έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του

Οι περισσότεροι βέβαια μιλούν για μεγάλη νίκη του Twitter. Κερδισμένοι, όμως, βγαίνουν πέρα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μεγαλοεπενδυτές, όπως ο Καρλ Άικαν. Τους τελευταίους μήνες είχε επενδύσει 500 εκατ. δολάρια σε μετοχές του μέσου, τις οποίες και είδε να απογειώνονται 22% στα 52 δολάρια το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη WSJ ο Άικαν είχε πληρώσει 30 δολάρια ανά μετοχή για το μερίδιό του και επομένως το κέρδος από την επένδυση υπερβαίνει τα 250 εκατ. δολάρια.Άλλοι επενδυτές που στοιχημάτισαν στο Twitter και τώρα ετοιμάζονται να απολαύσουν τους καρπούς της επένδυσής τους είναι ο όμιλος D.E. Shaw Group και η Third Point του Ντάνιελ Λεμπ.

Επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του Άικαν η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο Άικαν, κοιτάζοντας τα δεδομένα της δικαστικής διαμάχης, θεωρούσε πως ο Μασκ δεν είχε ελπίδες νίκης. Πίστευε λοιπόν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη θα έκανε τελικά πίσω και θα προχωρήσει κανονικά στην εξαγορά, προσθέτοντας το όνομα του Twitter δίπλα σε εκείνα των Tesla, SpaceX και Neuralink.

Να σημειώσουμε ότι η μετοχή του Twitter ακόμη και μετά το χθεσινό άλμα παραμένει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από την τιμή που έχει συμφωνήσει ο Μασκ, η οποία είναι 54,20 δολάρια. Ο ίδιος καλείται τώρα να αφήσει για λίγο κατά μέρος τα διαστημικά του σχέδια και να παρουσιάσει ένα επίγειο πλάνο στους επενδυτές για να την απογειώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο