Διεθνή

Η Ουκρανία απαριθμεί τα εδαφικά κέρδη στο νότο

Η Ουκρανία απαριθμεί τα εδαφικά κέρδη στο νότο

Πηγή Φωτογραφίας: dailykos/ Polskie Radio

Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαταλάβει 29 τοποθεσίες από τους Ρώσους, τις τελευταίες ημέρες

Η Ουκρανία για πρώτη φορά απαρίθμησε τα εδαφικά της κέρδη στο Νότο την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι είχε ανακτήσει 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε δύο εβδομάδες έναντι των ρωσικών στρατευμάτων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά που διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται σε επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχουν ήδη καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά, και σημαντικούς κόμβους όπως είναι το Ιζιούμ και η πόλη Λιμάν. Σε αυτήν, μάλιστα, στα ανατολικά, τα στρατεύματα από τη Μόσχα, σχεδόν περικυκλωμένα, έφτασαν μια ανάσα από την καταστροφή.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν περισσότερα από 400 km2 της περιοχής Χερσώνας από τις αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης στο Νότο, Ναταλία Γκουμενιούκ, ποσοτικοποιώντας για πρώτη φορά την πρόοδο των Ουκρανών.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Ζελένσκι, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την ανακατάληψη τριών νέων χωριών από τα στρατεύματά του σε αυτήν την περιοχή, ενώ επιβεβαίωσε ότι η αντεπίθεση του Κιέβου, ισχυρή σε δυτικές παραδόσεις όπλων, συνεχίζεται.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαταλάβει 29 τοποθεσίες από τους Ρώσους, τις τελευταίες ημέρες.

Αντιμέτωπος με τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και μια χαοτική κινητοποίηση στη Ρωσία που έχει ωθήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους στην εξορία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η στρατιωτική κατάσταση θα «σταθεροποιηθεί».

Ο εκπρόσωπος του κ. Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, διαβεβαίωσε ότι τα χαμένα εδάφη θα τα «πάρουν πίσω», αν και αυτό φαίνεται δύσκολο να επιβεβαιωθεί στο πεδίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments