Διεθνή

Γερμανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αμυνθεί περισσότερο ενάντια στις «παραισθήσεις μεγαλείου» του Πούτιν

Γερμανία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να αμυνθεί περισσότερο ενάντια στις «παραισθήσεις μεγαλείου» του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Οι δηλώσεις έγιναν από τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ

Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατευτεί από τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε το Σάββατο η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ, γιατί «δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι αυταπάτες μεγαλείου του Πούτιν».

“Ένα πράγμα είναι βέβαιο: η τρέχουσα κατάσταση σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί”, είπε η Λάμπρεχτ κατά την επίσκεψή της στα γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στη Λιθουανία.

«Ο βάναυσος ρωσικός επιθετικός πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο βάναυσος και αδίστακτος… Η απειλή της Ρωσίας για πυρηνικά όπλα δείχνει ότι οι ρωσικές αρχές δεν έχουν ενδοιασμούς».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχουν δει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις απειλές Πούτιν.

Η Γερμανία ανέπτυξε τα πρώτα της στρατεύματα στη Λιθουανία, μέλος του ΝΑΤΟ, στα σύνορα με τη Ρωσία, το 2017, αφού η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας. Συμφώνησε να ενισχύσει σημαντικά την αποστολή τον Ιούνιο ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. 

Η Λάμπρεχτ εγκαινίασε ένα μόνιμο γερμανικό κέντρο διοίκησης στη Λιθουανία την Παρασκευή, το οποίο είπε ότι θα βοηθήσει στη μεταφορά μιας ταξιαρχίας στρατευμάτων από τη Γερμανία στη Λιθουανία σε 10 ημέρες, εάν χρειαστεί.

Μια ταξιαρχία του ΝΑΤΟ αποτελείται από 3.000-5.000 στρατιώτες και η Λάμπρεχτ είπε ότι οι συχνές ασκήσεις στη Λιθουανία θα βοηθούσαν στη γρήγορη μετακίνηση των στρατευμάτων, εάν χρειαστεί για να ενταχθούν στους 1.000 στρατιώτες που διατηρούνται μόνιμα στη Λιθουανία.

«Είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας», είπε η Λάμπρεχτ.

“Ακούσαμε τις απειλές της Ρωσίας προς τη Λιθουανία, η οποία εφάρμοζε ευρωπαϊκές κυρώσεις στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ. Αυτή δεν είναι η πρώτη απειλή και πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη και να είμαστε προετοιμασμένες”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments