Διεθνή

Κίεβο: “Χαμηλώνει” τα φώτα μετά την επίθεση των ρωσικών πυραύλων

Κίεβο: “Χαμηλώνει” τα φώτα μετά την επίθεση των ρωσικών πυραύλων

Πηγή Φωτογραφίας: theculturetrip

Η Ukrenergo προέτρεψε τους κατοίκους να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια το βράδυ, μη χρησιμοποιώντας συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια, σβήνοντας τον περιττό φωτισμό και πλένοντας το βράδυ

Ο κρατικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας προέτρεψε τους κατοίκους του Κιέβου να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας τα βράδια, μετά το χτύπημα του ρωσικού πυραύλου που απενεργοποίησε μια εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στην πρωτεύουσα.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σε όλη την Ουκρανία, μετά από ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν ενεργειακές υποδομές.

Ωστόσο, η Ukrenergo εξακολουθεί να ζητά τη μείωση κι εκτός Κιέβου, μεταξύ 17:00 και 23:00 (τοπική ώρα) προειδοποιώντας για πιθανές διακοπές ρεύματος.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Kyrylo Tymoshenko, δήλωσε ότι οι πληθυσμοί του Zhytomyr, του Cherkasy και του Chernihiv θα πρέπει επίσης να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια.

«Αν αυτή η συμβουλή αγνοηθεί, θα έχουμε δυσκολίες και θα χρειαστεί να βγάλουμε τα κεριά», προειδοποίησε στο Telegram.

Η Ukrenergo προέτρεψε τους κατοίκους να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια το βράδυ, μη χρησιμοποιώντας συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια, σβήνοντας τον περιττό φωτισμό και πλένοντας το βράδυ.

Η προειδοποίηση για την ενέργεια έρχεται καθώς περισσότερες σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν βόρεια της ρωσοκρατούμενης Χερσώνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments