Αθλητισμός

Γιατί πήρε πίσω το πέναλτι ο Τρεϊμάνις

Γιατί πήρε πίσω το πέναλτι ο Τρεϊμάνις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ, που ταπείνωσε, για μία ακόμη φορά, στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό και εξέθεσε και τον ανεκδιήγητο Λετονό διαιτητή, ο οποίος με την ακατανόητη κωλοτούμπα  στο πέναλτι που σωστά είδε υπέρ του ΠΑΟΚ όταν το σκορ ήταν 1-2, έγινε ένας ακόμη υπηρέτης του συστήματος που κινεί τα νήματα στο φετινό Πρωτάθλημα.

Αυτή η νίκη δίνει την καλύτερη ώθηση για τη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, δίνει κουράγιο, τονώνει την αυτοπεποίθηση των παικτών του, δημιουργεί νέες προσδοκίες. Αν η ομάδα βρει τρόπους να ξεπεράσει τις αδυναμίες της, οι οποίες βέβαια και χθες φάνηκαν, παρά τον θρίαμβο, σίγουρα θα καταφέρει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα πάψει να πετάει άδοξα βαθμούς δεξιά και αριστερά.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη 2-1, αλλά μόνο έκπληξη δεν είναι η νίκη του. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα με σκαμπανεβάσματα, δύσκολα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, κυρίως διότι δεν μοιάζει ικανή να “τρέξει” ένα σερί σαν το περσινό. Όμως, ομάδα Ολυμπιακός δεν υπάρχει φέτος. Και ποτέ μία ομάδα που δεν υπάρχει, δεν κατάφερε να κερδίσει μία έστω μέτρια ομάδα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 9′ κι αφού δεν είχε αφήσει απ’ το ξεκίνημα τον Ολυμπιακό να περάσει τη σέντρα. Το κατάφερε χάρη σε ένα αυτογκόλ του Παπασταθόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσαούση. Αν ωστόσο το πρώτο γκολ ήταν τυχερό, το δεύτερο ήταν νταϊλίδικο και ωραίο. Ο Λύρατζης “κατάπιε” τον Αγκιμπού Καμαρά μπαίνοντας κατά μέτωπο κι ο Νάρεϊ “κεραυνοβόλησε” τον Τζολάκη για το 1-2…

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο τέταρτο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπακαμπού και τον Ελ Αραμπί, αλλά όλα ήταν εντελώς ανορθόδοξα. Στο γήπεδο βρίσκονταν συγχρόνως τρεις φορ και φυσικά ο Μασούρας κι ο Βαλμπουενά -σχήμα ομάδας τέτοιο δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάει στο 1-3: το VAR διόρθωσε τον διαιτητή Τρεϊμάνις, που έδωσε πέναλτι του Τζολάκη στον Ολιβέιρα -δεν υπήρχε τίποτα. Ωστόσο η επικράτησή του ήταν μάλλον εύκολη: οι μικροπανικοί του στην άμυνά δεν του στοίχισαν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΦΩΣ

Το συνονθύλευμα που είδαμε χθες το βράδυ στο Φάληρο μόνο πραγματικό Ολυμπιακό δεν θύμισε. Οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών, αλλά κατάφεραν -περί κατορθώματος πρόκειται- να μην πάρουν ούτε βαθμό. Παράλληλα, να μείνουν στο -10 από την κορυφή στα μέσα Οκτωβρίου και κυρίως να γκρεμίσουν σε 90 λεπτά ό,τι έχτισαν σε δύο εβδομάδες.

Μόνο με θαύμα (η εικόνα του δεν πείθει ούτε τον πιο αισιόδοξο) θα μπορέσει να ξαναμπεί στη διεκδίκηση. Την μία πάει να ράψει και την άλλη ξηλώνει. Την ώρα που οι αντίπαλοί του και ρυθμό έχουν βρει και έχουν απομακρυνθεί, ο Ολυμπιακός μοιάζει άξιος της μοίρας του. Φυσικά, ευθύνες για την ήττα έχει και ο Μίτσελ. Ο Ισπανός προσπαθεί να… διορθώσει την κατάσταση έχοντας να διαχειριστεί τόσους παίκτες, αλλά οι επιλογές του τον πληγώνουν.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός ούτε ταυτότητα έχει ούτε αρχές στο παιχνίδι του και το πληρώνει. Το ποδόσφαιρο δικαιώνει εκείνους με τις σωστές επιλογές. Αν υπάρχει… Θεός στο άθλημα, αναμφίβολα τιμωρεί τους πρωταθλητές για τα λάθη στον προγραμματισμό και για το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σημάδια βελτίωσης.

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΟΣ – ΩΡΑ 

Η ΑΕΚ έχει έδρα, αλλά έχει και καλή ομάδα. Το γράφω συνεχώς, εδώ και πολύ καιρό. Και η καλή ομάδα φαίνεται και στις κακές μέρες ορισμένων παικτών.

Σε ένα βράδυ που από τη βασική ενδεκάδα τα πήγαν καλά, μόνο ο Ρώτα, ο Πινέδα και ο Αθανασιάδης, η ΑΕΚ έκανε τελικές σχεδόν κάθε 3,5 λεπτά. 25-7 οι τελικές. 16-3 τα σουτ εντός περιοχής. 14-2 τα κόρνερ. 55-6 τα συνολικά γεμίσματα εκ των οποίων 24-3 τα εύστοχα. Για να συμβεί αυτό, σε ένα βράδυ που… τράβαγε μόνο ο Ρότα και ο Πινέδα από αυτούς που παίζουν, πρέπει να έχεις καλή ομάδα.

Αυτό που μετράει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ΑΕΚ είτε παίζει καλά, είτε λιγότερο καλά, δεν χάνει τις αρχές στο παιχνίδι, την αυτοκυριαρχία της και τον προσανατολισμό της. Και κυρίως δεν χάνει την ψυχή της.

Η επιμονή στην μπάλα και στο πλάνο σου και η κατάθεση ψυχής, στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές, σε δικαιώνουν. Όχι πάντα, γιατί μπορεί να προκύψει μέρα που εσένα δεν θα σε θέλει τίποτα και στον αντίπαλο θα του πάνε όλα πρίμα. Αλλά τις περισσότερες φορές, θα σε δικαιώσουν. Ειδικά αν έχεις και καλή ομάδα. Και η ΑΕΚ έχει…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ – LIVE SPORT

Στη Λαμία ο Αϊτόρ “σίγησε”. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν χωρίς τον βασικό φορ του (Σπόραρ), τον βασικό δεξιό μπακ (Κώτσιρας), τον αρχηγό και βασικό χαφ (Κουρμπέλης), ενώ από το 45′ έχασε τον MVP του πρωταθλήματος (Αϊτόρ) και εν συνεχεία τον Τσέριν, τον Ιωαννίδη, τον Παλάσιος και εντέλει τον Τρουιγέ.

Αυτή τη φορά νίκησε με τον χαρακτήρα του! Με την αυτοπεποίθησή του, την ποιότητα των παικτών του, τη συσπείρωση, τη συγκέντρωση. Νίκησε με ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος και σχετικά εύκολα, παρά τις αμέτρητες αντιξοότητες στο δεύτερο ημίχρονο. Και αν συνεχίσει να έχει αυτόν τον χαρακτήρα, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ούτε τις απουσίες, ούτε τα εμπόδια που θα βρει εν συνεχεία στον δρόμο του. Τίποτα και κανέναν… Είναι ομάδα συνόλου αυτός ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς. Βρίσκει σταδιακά νέους πρωταγωνιστές, βρίσκει λύσεις σε όλα τα διαφορετικού τύπου προβλήματα που του παρουσιάζονται. Γι’ αυτό και στην ερώτηση “πότε θα σταματήσει το σερί;” απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι ανταγωνιστές του.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Επρόκειτο για μια ανάσα που μάλλον την είχαν πολύ ανάγκη ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του. Τόσον καιρό έπαιζαν κάτω από καθεστώς αμφισβήτησης, είναι γεγονός πως στο πρωτάθλημα η πορεία δεν ενθουσιάζει, ωστόσο όλοι ελπίζουν να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό και η ομάδα να ανακάμψει. Το 2-1 επί του Ολυμπιακού μπορεί να δώσει ώθηση, μολονότι ο ΠΑΟΚ δεν φημίζεται τόσο για τις ποιοτικές λύσεις που διαθέτει η τωρινή εκδοχή του ρόστερ του. Ο Ολυμπιακός στον αντίποδα, έχει καλύτερη εικόνα σε σχέση με την αρχή της σεζόν, απόδειξη πως οι με υψηλές παραστάσεις ποδοσφαιριστές τους βρίσκουν σταδιακά ρυθμό.  Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ατυχώς όμως δεν τις αξιοποίησε κι ας είχε συντριπτική υπεροχή και κάμποση ώρα την μπάλα στην κατοχή του. Ο Χάμες ανεβαίνει θεαματικά και το γκολ του μαρτυρά κλάση.

Το θέμα είναι πως δεν βγήκαν οι αλλαγές του Μίτσελ, η όποια πίεση δεν είχε αποτέλεσμα και η ήττα φέρνει τους Ερυθρόλευκους σε θέση να ψάχνουν αντίδραση. Ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να επανέλθουν. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι έχουν τα φόντα να το κατακτήσουν –τουλάχιστον όχι όσοι αντιλαμβάνονται ότι αποδίδει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο συγκριτικά με τις πρώτες στροφές. Η συνέχεια, ασφαλώς, έχει το ενδιαφέρον της. Τίποτα δεν μπορεί να κριθεί τόσο νωρίς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments